Yunanistan iyice köşeye sıkıştı!..

240 milyar euroluk borç için yeni plan isteyen Yunanistan'a ikinci darbe de AB maliye bakanlarından geldi. Avrupa Birliği zirvesinden beklentiler ise 'kemer sıkma' önlemlerinin devam edeceği yönünde...

Yunanistan iyice köşeye sıkıştı!..
Sabah'ın haberine göre Yunanistan için dün kritik bir gündü. Euro Bölgesi maliye bakanları (Eurogroup) toplandı.

Bugün de AB liderleri bir araya gelecek ve ülkenin ekonomik kriziyle ilgili bir karar verecek. Ancak Alman üst düzey bir yetkili, Yunan hükümetinden gelen önerileri değerlendirmenin 24 saatten uzun süreceğini, bu nedenle AB zirvesinden somut karar çıkmasının beklenmediğini söyledi. Yetkili bu önerilerin öncelikle borç verenler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini de belirtti. Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem ise Yunanistan'ın kurtarma anlaşmasında yapılacak herhangi bir değişikliğin Avrupa Birliği, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'ndan oluşan troyka ile yapılmış anlaşmalarla uyumlu olması gerektiğini söyledi. Dijisselbloem, "Anlaşma anlaşmadır. Bu, Yunanistan için tedbirlerin ancak program içindeki başka tedbirlerle değiştirilebileceği anlamına geliyor. Kurtarma anlaşmasında herhangi bir değişiklik troyka tarafından onaylanmalı" dedi.

RUSYA'DAN DESTEK MESAJI

Avrupa'da bunlar olurken, Yunanistan'a destek diğer taraftan Rusya'dan geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, istenmesi halinde Yunanistan'a para yardımı yapabileceği açıklamasında bulundu.

OECD: 'DAHA İYİ ÇÖZÜMLER İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ'

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, Yunanistan ile birçok alanda işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Atina'yı ziyaret eden Gurria, OECD'nin uygulanacak programın denetlenmesi gibi bir rolü olmadığını kaydetti. Gurria, "Bizim çok büyük tecrübemiz var ve daha iyi çözümlerin bulunması için işbirliğine hazırız" dedi.

S&P: 'SIKINTILARIN YAYILMA RİSKİ DÜŞÜK'

Reyting kuruluşu Standard & Poor's'un ülke notları sorumlusu Moritz Kraemer, yaşanan sıkıntıların Euro Bölgesi'ne yayılma riskinin düşük olduğunu söyledi ve ekledi: "Panik daha önce diğer ülkelere sıçramadı."

YANİS-MERKEL FİLMİ


Yunanistan krizi hakkında yaratıcılık sınır tanımıyor. Almanya Başbakanı Merkel ve Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in başrollerini paylaştığı bu afişin yapımcısı olarak Komşu'nun radikal sol partisi SYRIZA seçilmiş.