Zeynep Aslan yazdı: "Çocukluk Şiirdir Çocuk da Şâir"

"Çocuklar; her yeni güne yeni bir macera heyecanıyla başlayandır. Meraktır. Keşiftir. Değişime direnç göstermeyendir. Karşılıksız seven, beklentisiz verendir…"

Zeynep Aslan yazdı: "Çocukluk Şiirdir Çocuk da Şâir"

Editör ve Kerim Vakfı’nın kurucu kurul üyesi Zeynep Aslan, yeni yazısında çocukluğu anlattı...

“Çocukluk şiirdir; çocuk da şâir. Ne ki sırasında vezinsiz, kafiyesiz, tek mısrâ, hatta tek hecedir. Ama bakarsınız bir şah beyit, bir tam kıta ve büyük nükte de olabilir.”

Sâmiha Ayverdi

Çocukluk diyeceksiniz… Evet ama çocukluktan büyük ne var? Çocuğun işi, gücü yaşamaktır. ‘Hayattan zevk alma ustası’ ne dünle ne yarınla meşguldür. O ânın çocuğudur. Her şey bir şölen, bir coşku vesilesidir. Görüp, duymadığımızı, görür, duyar, anlar ve ister. Ağaçtaki ilk tomurcukla sevinçten deli olur. Tezgâhtaki turfandayı ilk o görür. Muazzam bir gözlemcidir. Hassas ve duyarlı, dâima mesâfeli bir o kadar deneyime açıktır. Tabiata yakınlığı samimidir, çamurlandığında üst-baş temizlemez. O, çiçek ruhlu kelebeğin peşindedir. Kendinden büyük hayâlleri ve bitmeyen sorularıyla gerçek bir araştırmacıdır. Her yeni güne yeni bir macera heyecanıyla başlayandır. Meraktır. Keşiftir. Değişime direnç göstermeyendir.

Karşılıksız seven, beklentisiz verendir. Kendisine rehberlik etme gâyesiyle kitaplar devirenlerin sessiz kılavuzlarıdır çocuklar…

Zeynep Aslan'ın yazılarının tamamını Instagram adresinden görebilirsiniz...

https://www.instagram.com/__zeynep.aslan/

Konular Zeynep Aslan