Yusuf Şimşek: "Aileme küfür ettiler"

Tribünde bulunan 15-20 kişilik bir grubun, kendisine ağır küfür ettiğini belirten Şimşek, “Yaptığım hareket tüm taraftarlara değil, birkaç kendini bilmeze yönelikti ama doğru değildi” dedi.

"Aileme küfür ettiler"
Yeni Asır'dan Gökhan Özyurtlu'nun haberine göre PTT 1. Lig'de tutunmaya çalışan Karşıyaka'nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye ile oynadığı kritik maça, kaybettiği 2 puandan çok, teknik direktör Yusuf Şimşek ile tribündeki bazı taraftarlar arasında yaşanan gerilim damga vurmuştu. 1-1 eşitlikle sona eren maçın 38. dakikasında, kendisine ağır küfür eden taraftarlara, elini sırtına götürüp hareket yapan Şimşek, bu davranışının bir anlık öfkeden kaynaklandığını belirterek, hem özür diledi, hem de kendini savundu.

Elle tutulur bir yanı yok

"Yaptığım hareketin elle tutulur bir yanı yok" diyen Şimşek, "Ancak oyuncularım ısınmaya çıktığında küfür edilmeye başlandı. Hem bana, hem teknik heyetime, hem de oyuncularıma maç öncesi ve sırasında sürekli bir grup tarafından hakaret yağdırıldı. Bir an dayanamayıp karşılık verdim" dedi. Yaptığı hareketin tüm Karşıyaka camiasına yönelik olmadığını belirten Şimşek şu açıklamayı yaptı:

Aileme küfür ettiler

"Tribünün sağında bir gruba yapılmış bir hareketi Karşıyaka'nın tamamına genellemek yanlış. 15-20 kişiden değil, tüm taraftarlardan ve camiadan özür diliyorum. Ben futbolcuyken 10-20 bin kişiden küfür yedim. Kurtuluş savaşı veriyoruz, ben Süper Lig'den geldim taşın altına vücudumu koydum, 2 ayda 3 bin lira para aldım. Anama, çocuğuma küfür de neyin nesi. Yok efendim geçen yıl takımı satıp gitmişim deniyor.Yönetimle konuşup ayrıldım, gittiğim takımı Süper Lig'e çıkardım. Bunu haketmiyorum"

Ayrılık sinyali de verdi


Karşıyaka Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, tribünlere yaptığı şok heraketin ardınan hem özür dileyip, hem kendini savunurken, satır arasında ayrılık sinyali de verdi. Geçen hafta yaptığı açıklamalar nedeniyle yönetim ile arasında gerilim yaşanan, ardından taraftarlarla maçta tartışan Şimşek, geleceği konusunda da karar aşamasında olduğunu söyledi. Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz ise G.Antep BŞB maçında yaşanan olayları gördüğünü, Yusuf Şimşek'le görüştüğünü belirterek, "Şimşek'ten sakin olmasını istedim. Ne yazık ki taraftar tribünden küfür edebiliyor. Tepkilere bu şekilde karşılık vermemesi gerekirdi. Bana küfrediyorlar, yanıt vermiyorum. Yusuf Şimşek'le yönetim olarak görüşeceğiz" dedi.
Konular Spor Haberleri