İbrahim Akın: "Büyük Altay'ı küçültemezler"

Futbola başlayıp yıldızlaştığı 3.Lig’deki Altay’a geri dönen İbrahim Akın, “12 yılda çok şey değişmiş. Şoktayım, geldiğim gün çok üzüldüm, ama artık gelecekten umutluyum ” dedi.

"Büyük Altay'ı küçültemezler"
Yeni Asır'dan Murat Arabacı'nın haberine göre Sivasspor'dan Altay'a dönen İbrahim Akın, bu haftaki Tekirdağ maçıyla 6361 gün sonra siyah beyazlı formayı giyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

15 Mayıs 2004'te 1 gol atıp, 2 asist yaptığı 4-1'lik İstanbul BŞB maçından sonra Beşiktaş'a giden 32 yaşındaki futbolcu, kendisinin de 12 yıllık süreçte çok badireler atlattığını söyleyip, "Benim olmadığım 12 yılda 100 yıllık ulu çınar, yapayalnız kalmış, adeta kaderine terkedilmiş. Kavgalar olmuş, erozyonlar yaşamış, kulübümüz hep küçülmüş. Adımızda büyük var, Büyük Altay küllerinden mutlaka yeniden doğacaktır. İlk geldiğimde gördüğüm manzaraya çok üzüldüm, şoka girdim. Ama şimdi Altay'da yepyeni bir hava yaratılıyor. Altay'dan uzak duranlara da bunu inandıracağız. Geri gelmek, dönmek zorundalar. Artık gelecekten daha umutluyum" dedi.

Altay'a gelme hikayesiyle ilgili olarak da İbrahim, "3. Lig'de oynayacaksam, yerim Altay olmalıydı. Transferin son günü Altay yöneticilerine telefon ettim 'Ben geliyorum' dedim ve kimseyle para pul konuşmadım. Altay'da ilk kez forma giyecekmiş gibi çok heyecanlıyım, sabırsızım" dedi.

"Biliyorum işim çok zor"

Tribündeki Altay taraftarın tezahüratlarını özlediği dile getiren İbrahim Akın. "İki haftada 2 galibiyet aldık. Takıma girmek için savaş veriyorum. Çünkü takımdaki herkes başarı için büyük hırs yaptı, ben de. İşimin zor olduğunu biliyorum. Adımla değil, hak edersem forma giyerim. Futbolda torpil işlemez" diye konuştu.

Kombine harekatı

Altay taraftarları, uzun zamandır ilk kez çıkarılmayan kombine biletin yeniden satılabilmesi için harekete geçti. Kombine bilet uygulamasının yeniden başlanmasını isteyen taraftarların, yönetime taleplerini ilettiği belirtildi. İlk maçta 20 liraya bilet satan yönetimin, kombine bilet çıkarılması için çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Yönetimin, Buca Arena'da oynanacak Tekirdağspor maçında da tek bilet satışı yapacağı, önümüzdeki hafta içinde kombine ve VIP bilet satışı için çalışmalara başlatılacağı belirtildi. Buca Arena'da cumartesi günü 16.00'da oynanacak Tekirdağspor maçının bilet fiyatı da 20 lira olarak açıklandı.
Konular Spor Haberleri