Annenin feryadı: "Oğlumu kaderine terk etmeyin!"

Genetik hastalığı ilerleyince yoğun bakıma alınan 28 yaşındaki evladının kurtulması için çırpınan Behice Aydın, Sağlık Bakanlığı’ndan yardım istedi. Yurtdışında geliştirilen ancak henüz ruhsat alınmayan ilacı denemek istediklerini belirten Aydın, “Zaman daralıyor. Lütfen yardım eli uzatın” dedi.

Annenin feryadı: "Oğlumu kaderine terk etmeyin!"
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre İzmir'de merkezi sinir sistemine etki eden nörofibromatozist tip 1 hastası Görkem Aydın (28), yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Oğlunun tedavisi için hiçbir şey yapılamadığını söyleyen anne Behice Aydın (51), yurt dışındaki araştırmaların yakından takip edilerek hastaların kaderine terk edilmemesini istedi. Görkem Aydın, beynindeki tümörlerin büyümesi üzerine bir hafta önce Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

Oğlunun bir süredir ne yürüyebildiğini ne konuşabildiğini ne de yutkunabildiğini söyleyen anne Behice Aydın, onun yeniden hayata dönmesi için uzanacak bir yardım eli bekliyor.

"DENEMEK İSTİYORUZ"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Bölümü'nden mezun olan Görkem Aydın, kısa süreli iş deneyimlerinin ardından ilerleyen hastalığıyla mücadele etmeye başladı. 48 yaşındayken trafik kazasında ölen Görkem'in babası Selahaddin Aydın'da da aynı hastalığın bulunduğunu belirten Behice Aydın, "Babasının tümörleri nohut büyüklüğünde ve deri altındaydı. Et beni şeklinde görünüyordu. Görkem'e genetik test yaptırdık ve 6 aylıkken teşhis konuldu. Babasının hastalığa bağlı belirgin şikayeti olmadı. Hastalığın araştırılıp tedavisi için destek verilmesini istiyorum. Yurt dışında domuzlar ve fareler üzerinde bir ilaç denendi ama henüz ruhsat alınmadı. Görkem'e bu ilacı denemek istediğimi söyledim ama sonuç alamadım. Uzmanlarımız ilacın ülkemize gelmesini sağlamalı" dedi.

'YÜREĞİM YANGIN YERİ'

Görkem'in 8 aydır yatağa bağlı olduğunu ve 15 Şubat'ta geçirdiği son epilepsi nöbetinin ardından yoğun bakıma alındığını anlatan Behice Aydın, "İki yıldır durumu ağır. Düşmelerle başladı. Tümörler beyninde sinir uçlarını tuttuğu için müdahale edilemiyor" dedi. Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu anda sadece hayatta tutuyorlar. Yatak yarası oluşmamasını sağlıyorlar ama başka yapılan hiçbir şey yok. Yavrularımız hayatlarının en güzel döneminde yaşıtları okula, sinemaya giderken hastanede kalıyor. Evladım 28 yaşında ve elimden hiçbir şey gelmiyor. Yüreğim yangın yeri..."