Annesi gibi şampiyon

Tekvandoda Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu olan Nuray Deliktaş’ın 14 yaşındaki kızı Sudenaz Serdaroğlu annesinin izinde... Tekvandoya anne karnında başlayan Sudenaz, İzmir şampiyonu oldu. Genç sporcunun hedefi, olimpiyat şampiyonu olup annesini geçmek...

Annesi gibi şampiyon
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'de tekvando Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 2.'liği dereceleri olan Milli Takım Tekvando antrenörü Nuray Deliktaş'ın kızı 14 yaşındaki Sudenaz Serdaroğlu annesinin izinden gidiyor. Meşkure Şamlı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sudenaz Serdaroğlu Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Müsabakaları'nda İzmir birincisi oldu. Henüz anne karnındayken tekvandoyla tanışan Serdaroğlu, "Hedefim annemin başarılarının üzerine çıkıp tekvandoda olimpiyat şampiyonu olmak" diye konuştu. Anne Nuray Deliktaş ise, "Sude gerçekten tekvandoyla anne karnında tanıştı. Tekvando antrenmanından 2 gün sonra onu dünyaya getirdim. O yüzden tekvandoya hiç uzak olmadı" dedi.

Annesi gibi şampiyon

SALONDA BÜYÜDÜ

Kendisinin 1992'de Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya aldığını ve bir yıl sonra da Dünya 2.'si olduğunu kaydeden Nuray Deliktaş, kızı Sudenaz'ı hiçbir şekilde tekvandoya zorlamadığını söyledi.

Deliktaş, Sudenaz'ın tekvandoyu kendisinden gördüğünü belirterek, "Ben aynı zamanda Sudenaz'ın ismini taşıyan Sude Tekvando İhtisas Kulübü Derneği başkanıyım. Sudenaz henüz karnımdayken antrenmanlara gidiyordum. O zaman tekvandoyla tanıştı" dedi.

OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Sudenaz Serdaroğlu ise annesinin başarılarının farkında... En büyük hayalinin ileride olimpiyatlara katılarak altın madalya almak olduğunu söyleyen Sudenaz Serdaroğlu, "Hedefim olimpiyat şampiyonluğuna ulaşmak. Bunun için sürekli çalışıyorum. Ama aynı zamanda derslerimi de aksatmıyorum. Sporda başarıya giden yolda eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle hem eğitimime hem de spora yoğun bir şekilde çalışarak devam edeceğim" dedi.
Konular Spor Haberleri