Avrupa Ligi'nde Trabzon krallığı!..

Avrupa Ligi’nin yenilgisiz ekibi Trabzonspor’da, Henrique yedi golle elemelerin, Olcan ise 5 golle grupların gol kralı oldu. Olcan, Tottenham’dan Jermain Defoe ile koltuğunu paylaştı.

Avrupa Ligi'nde Trabzon krallığı!..

UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu Lazio, Legia Varşova ve Apollon Limassol’un önünde, yenilgisiz olarak lider olarak tamamlayan ve ikinci tura uzanan Trabzonspor’da iki oyuncu, performanslarıyla öne çıktı. Eleme turlarından bu yana Brezilyalı forvet Paulo Henrique kaydettiği gollerle takımını sırtladı. Elemelerde 7 ve grup aşamasında da 1 olmak üzere toplam 8 gol kaydeden Henrique takımın başarısında önemli pay sahibi oldu ve eleme aşamasının da en golcü unvanını aldı.

Olcan Adın ise daha çok grup aşamasında ön plana çıktı. Elemeleri boş geçen 28 yaşındaki oyuncu grupta Apollon’a 3, Lega Varşova’ya 2 olmak üzere toplamda 5 gole imza attı ve üç de asist yaptı. Olcan bu rakamlar ile ikinci tur öncesinde önemli bir başarıyı yakaladı.

Olcan, Tottenham’ın yıldız golcüsü Jermain Defoe ile birlikte grupların en golcü ismi oldu, yaptığı asistlerle de en çok asist yapan dördüncü oyuncu unvanını başka futbolcularla paylaştı. İki yıldızın sırtladığı Karadeniz ekibi, sezon başından beri bu kulvarda oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmedi. 

ELEME AŞAMASI

OYUNCU    TAKIM    GOL
P. Henrique    Trabzonspor    7
G.Grozav    Petrolul    6
Rayo    Maccabi Haifa    6
Omar Er Rafik    Differdange    6
Omer Damari    H. Tel Aviv    6

GRUP AŞAMASI
OYUNCU    TAKIM    GOL
Olcan Adın    Trabzonspor    5
Jermain Defoe    Tottenham    5
J. Soriano    Salzburg    4
Roman Bezjak    Ludogorets    4
Sergio Floccari    Lazio    4


Zokora’ya kutlama

Didier Zokora’nın 33. yaş günü antrenman öncesi pasta kesilerek kutlandı. Trabzonsporlu futbolcularla teknik ekip tarafından kutlanan Zokora büyük mutluluk yaşadığını belirterek, pastasından ilk dilimi kaptan Onur’a ikram etti.

SKORER



Konular Spor Haberleri