Aylin Coşkun: "Kıyafete para harcamam"

Bir Sezen Aksu klasiği olan 'Çalkala' ile müzik listelerinde fırtınalar estiren Aylin Coşkun, iddialı bir albüm hazırladı. Coşkun; 'Star Ben' adlı albümünü ve stilini anlattı...

Aylin Coşkun: "Kıyafete para harcamam"
Akşam'dan Aysun Yıldız'ın röportajı..

Öncelikle hayırlı olsun. Bahar ayında çıkardığınız single'ın akabinde yine iddialı bir albümle hayranlarınıza sürpriz yaptınız.

Teşekkür ederim. İddialı işleri seviyorum. Aslında çok uzun zaman önce kararını verdiğimiz albüme bahar aylarında küçük bir single molası verdik. Bence bu ara çalışma yeni albümüm içinde son derece hayırlı oldu. İnsanlar ''Çalkala''yı çok beğendiler. Sezen Aksu'dan dinlemeye alışık oldukları bir şarkıyı yıllar sonra yeniden seslendirmek aslında bir anlamda risk. Çünkü ''Minik Serçe'' parçaları hata kabul etmez.

Sahnelere ne zaman geri dönmeyi planlıyorsunuz?
Bu konuda kesin bir tarih veremiyorum. Her şey nasip kısmet. İşimde mükemmeliyetçi bir insanım. Olacaksa en iyisi olsun isterim. Görüştüğümüz bir kaç yer var ancak şimdilik bu konuda da net bir açıklama yapıp şu ya da bu mekânda sahne alacağım demek istemem.

Bundan sonraki albümlerinizde müzikseverlere ne gibi sürprizler hazırlıyorsunuz?
Dünyaca ünlü isimlerle çalışmaya devam edeceğim. Çok özel projelerim var. Ancak vaktiyle yaptığım bu tür açıklamalaryüzünden ağzım çok yandı. Düşündüm, tasarladım, uygulama aşamasına getirdim. Başkaları gözünü bile kırpmadan fikirlerimi ve projelerimi çaldı. Artık daha temkinliyim.

BEKÂRLIK SULTANLIK

Aşk hayatınız gelelim… Evlilik var mı ufukta?

Hayallerde hep var aslında ama ufukta henüz yok.  Kim istemez ki mutlu bir yuvası olmasını? Ama bu iş öyle basit bir mevzu değil. Basit görenlerin de hali ortada. Ekranlarda gördüğüm şiddetli geçimsizlik maskeli mal paylaşımı kavgalarını gördükçe bazen halime şükredip, kendi kendime ‘’Bekârlık sultanlık be Aylin’’ dediğim oluyor. Sözün özü; şuan böyle bir olasılık yok ancak böyle bir durum söz konusu olursa da bu kişinin camiamızdan olmayacağını garanti edebilir.

KİTAP BİLE YAZARIM

Neden camiadan olamaz?

Bu sorunun cevabı aslında çok uzun. Bırakın röportajı bu konu hakkında küçük bir kitap bile yazabilirim. Şimdilik ancak şu kadarını söyleyeyim; yıllarca bu piyasada olan biriyim. Gördüklerim, yaşadıklarım, duyduklarım… Hepsi bir araya gelince zor. 

CİDDİ KARARLAR ALDIM

Spor hayatınızın neresinde?

Sağında, solunda, her köşesinde… Ama bir türlü yakalayamıyorum onu. Ciddi kararlar aldım bu konuda. Haftada en az iki gün düzenli spor yapacağım. Daha önce de birtakım teşebbüslerim olmuştu ama çalışmam hep engeldi.

Diyetlerle aranız nasıl?
Hiç iyi değil. Pazartesi başlar salı bırakırım. Sağlıklı beslenirim ama özel bir diyet programım yok. Kibrit kutusu kadar peynir, 3 zeytin gibi listeleri inanın bilmiyorum.

YAKIŞANI GİYERİM

Stilinizi nasıl tarif edersiniz?

Kısaca cevap vermek gerekirse ‘’kendine özgü’’ diyebiliriz. Sadece yakışan şeyleri giymeyi tercih ediyorum. Tabi bunları moda ve trend olan ürünler arasından seçiyorum.

Tarzı belirleyen stil mi, moda mı?
Bence stil. Çünkü modayı ne kadar yakından takip ederseniz edin, eğer bir stiliniz yoksa kombinlerinizde ve tercihlerinizde aşırı derecede bocalar ve sıklıkla da çuvallarsınız. Modayı yakından takip etmekte önemli elbette ama bence stil kişilerin tarzını belirleyen en önemli unsur.

Gardırobunuzda en değerli ve en çok sevdiğiniz parçalar neler?
Jean’ım. Nedendir bilemiyorum ama bir türlü vazgeçemiyorum ondan.

Kıyafetlerinizi hangi parçalarla tamamlameyı tercih ediyorsunuz?
Ayakkabı ve çantalar favorim. Bunlardan birisi bile kötü olursa en iyi kıyafetinizi bile harcayabilirsiniz. Bence bir kadının takılardan bile daha fazla dikkat etmesi gereken aksesuarlar bunlar. Ayakkabı ve çanta zaman zaman çok iyi bir kamuflaj ustasıdır aynı zamanda. Bazen averaj bir kıyafetin bile trend bir kimliğe bürünmesini sağlayabilirler.

Sizin için şık olmanın tarifi var mı?
Şık olmak; semt pazarında bile stilini yansıtacak kombinler bulabilmek ve bunları cesurca taşıyabilmektir.

KIYAFETE PARA HARCAMAM

En çok neye para harcarsınız?

Dürüstçe cevap vereceğim. Kıyafetlere ve takılara aşırı bir bütçe ayırmıyorum. Şaşalı kıyafetlere harcanabilecek paraların büyük bir bölümünü çeşitli hayır kurumlarına ve yardım kuruluşlarına bağışlıyorum. Bence mantıklı olan da bu. Çok istediğimi bir kıyafet varsa alırım elbette ancak bunu abartmamaya ve buradan tasarruf ettiğim paralarla da ihtiyacı olan insanlara yardımda bulunmaya dikkat ediyorum.

Sıklıkla kullandığınız ve olmazsa olmazınız, güzellik ürünleriniz var mı?
Dudak kremim ve dudak parlatıcım. Marka vermek istemiyorum ancak bu konuda biraz müsriflik yapıyorum ve en iyi ürünleri kullanmaya dikkat ediyorum.

Günün birinde estetik yaptırmayı düşünüyor musunuz?
Eskiden gerekirse yaptırırım diyordum. Ancak yıllar geçtikçe bu konudaki tercihlerim çok değişti. Artık aşırı derecede bir ihtiyaç olarak görmediğim sürece estetik yaptıracağımı sanmıyorum. Sanırım sağlıklı yaşlanmayı tercih edeceğim. En azından şu an böyle düşünüyorum.

ANNE FORMÜLÜ VERMİYOR

Annemin kendisi için hazırladığı özel bir cilt bakım ürünü var. Tamamen doğal ürünlerle, bitkilerle hazırlıyor ancak bir türlü sırrını, formülünü paylaşmıyor. Yıllardır onun bu sihirli formülünü kullanırım ve muazzam bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. 
Konular Röportaj