Aylin Coşkun'un iddialı dönüşü!

Yeni single çalışması ‘Paspas’ ile müzik dünyasına iddialı bir dönüş yapan şarkıcı Aylin Coşkun, oyunculuğa bakış açısından, hakkında çıkan dedikodulara ve gelecekteki hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Aylin Coşkun'un iddialı dönüşü!
Akşam Life'dan Samet Aday'ın röportajı...

‘Paspas’ isimli single’ınızla iddialı bir dönüş yaptınız. Nasıl karar verdiniz?
Uzun zamandır bir şey yapmıyordum müzikle alakalı… Tiyatro, sinema filmi, televizyon programları  ve yapımcılık serüveninden sonra dedim ki ‘’Ben niye müziğe ağırlık vermiyorum?’’ Her hafta sahne yapan, haftada 2-3 gün sahneye çıkan insanlardan bir tanesiyim ama gelin görün ki magazinel bir yanım yok.  Emirkan’la konuştum. Emirkan müzik direktörlüğümü üstlendi. Besmelemizi çektik ve abartısız 1000’e yakın şarkı dinledik. İçlerinden en iyisi benim sesime uygun olan şarkı ‘’Paspas’’tı ve bu şarkıyla birlikte uzun bir maratonun startını vermiş olduk.

Bu kadar şarkı arasından size ‘Paspas’ı seçtiren neden neydi?
Şarkının içinde geçen ‘’Sen kalbini ele güle fırlatıyorken bir ben mi tutmamışım’’ sözü o kadar hoşuma gitti ki... Tamam dedim o an. İşte bu şarkı aradığım şarkı...

Ara vermenizin sebebi müzik piyasasına karşı bir küskünlük ya da dargınlık mıydı?
Canım ne isterse onu yapıyorum desem inanır mısın? Canım tiyatro yapmak istiyor her şeyi bırakıyorum, aylarca tiyatro dersi alıyorum özel hocalar tutuyorum falan... Bir şeye başlıyorsam, bir şeyler yapacaksam hakkını vermek istiyorum. Tiyatro uzun bir süreç, emek vermenizi gerektiren bir uğraş. Sonra televizyon programlarına ağırlık verdim bir süre. Uzun soluklu programlarım oldu. Küskünlük değil de farklı bir dalda farklı bir nefes almaktı aslında benimkisi. Aldım, rahatladım ve şimdi geri döndüm.

MURAT YILDIRIM’LA OYNAMAK İSTERİM

Sinema, televizyon ya da tiyatroyla bağınızı tamamen kopardınız mı ?
Hayır koparmadım. Güzel bir dizi projesi içinde yer almayı çok istiyorum. Ama gerçekten sıcak ve bütünüyle beni etkileyecek bir proje olmalı. Murat Yıldırım’ı çok beğeniyorum. Gönül ister ki onunla aynı projede yer alabileyim ancak her şey nasip kısmet en nihayetinde. 

UYUYAN TEYZELER HEVESİMİ KIRDI

Geriye dönüp baktığınızda, şu anda olmak istediğiniz noktada mısınız?
Eskiden hedeflerim yoktu. Aslında hedefim de demeyelim. Bir çıta yoktu herhalde.  Başarılı olmak için çıktığım yolda sabah programlarında uyuyan teyzelerin karşısında ‘’Ben bu işi iyi yapıyorum’’ demenin bir faydası olmadığını anladım. İnsanlar sizi ‘’alkış’’ komutu ile alkışlamamalı. O katıldığım sabah programları hevesimi çok kırdı. Karşımda uyuyan ve alkış komutu ile uykusunu bölüp şakşakçılık yapan teyzeler beni müzikten soğuttu inanır mısınız? Bu yüzden bir dönem müzikten soğudum açıkçası ama bağlarımı hiç koparmadım. Şu an istediğim noktada mıyım? Hayır. Bu işte oldum dediğiniz an düşüşe geçersiniz. Her zaman daha iyisini yapmak için çaba sarf etmeniz gerek.

Güzelliğinizi ve formunuzu nasıl koruyorsunuz?
Hiç bir şey yapmıyorum.  Allah’a şükür aileden gelen bir genetiğim var. Ablam eski Türkiye ikinci güzeli. Sadece spor yapıyorum ve sporumu aksatmamaya özen gösteriyorum.

İlişkileriniz ve aşk hayatınızla gündeme gelmemek bir tercih mi, nasıl başarıyorsunuz?
Özel hayatın özel kalmasından yanayım. Adı üstünde özel hayat.  Piyasada o kadar çok medya maymunluğu ve medya şaklabanlığı yapan var ki, bana gerek kalmıyor. Kimsenin eksikliğimi hissedeceğini  düşünmüyorum.

HER ŞEYE DOYDUM, HER ŞEYİ GÖRDÜM

Gündelik hayatınızda nasıl bir insansınız? Daha sade misiniz mesela?
Aylin özünde çok mutlu bir kadın.  Ailesinde,  evinde çok mutlu, huzurlu bir kadın. Her şeye doymuş ve her şeyi görmüş bir kadın. Uyanınca makyaj setine sarılan biri olmadım hiç. Çünkü en güzel ben olayım diye bir iddiam olmadı. Eşofmanımı giyip şapkamı takıp, sinemaya gidip, ara sıra muzurluk yapıp mutlu mesut yaşıyorum işte. Etrafıma pozitif enerji vermeyi çok severim.

En büyük hedefiniz nedir gelecek için?
İsmimi yani ‘Aylin Coşkun’ adını marka yapmak. Bunun dışında da markalaşmak isteyen insanlara yardımcı olmak istiyorum. Bir anlamda danışmanlık diyebiliriz. Bana kimse sahip çıkmadı. Neyin ne olduğunu, işlerin nasıl yürüdüğünü kimse göstermedi. Bir kılavuzum olmadı ama ben kapımı çalanlara bu hizmeti vermek istiyorum.

PARAMI ALNIMIN TERİYLE KAZANIYORUM

Single için hazırlattığınız billboard reklamları yüzünden zengin bir sevgiliniz olduğu dedikodusu çıktı. Bir açıklama yapmak ister misiniz?
Yok öyle bir sevgilim. Kendim kazandım, kendi mesleğime yatırım yaptım. Güzel bir kadın... Billboard reklamları veriyor sokak sokak, cadde cadde... Bu ülkede işini iyi yapmak için çalışan, hızlı bir çıkış ivmesi yakalayan kadın eğer biraz da güzelse hemen kötü yakıştırmalar yapılıyor. O insanın da bir aile hayatı olabileceği, bir sevgilisi olabileceği unutuluyor. Haysiyeti ve şerefi, iffeti ve namusu düşünülmüyor hiç. Ben ne yaptıysam alın terimle yaptım bugüne kadar. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim.
Konular Röportaj