Başbakan Yıldırım'dan Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili flaş sözler

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Görüldüğü kadarıyla akamete uğradı. Bir mühendislik projesiydi, patladı, elde kaldı. İnsanlar biriktirdikleri itibarı korumalıdır. Çatı aday çok bilinmeyenli bir denklem" dedi.

Başbakan Yıldırım'dan Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili flaş sözler
Milliyet'in haberine göre Başbakan Binali Yıldırım İspanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili iddialara ilişkin "Bu kadar gayretin arkasında bir mühendislik projesi var" diyen Yıldırım, "Proje gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı, patladı, elde kaldı. Proje başarısız" ifadelerini kullandı.

MHP ile birlikte adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatan Yıldırım, "En rahat parti biziz, bizde aday tartışması yok" diye konuştu. Başbakan kamuoyunda "imar affı" olarak adlandırılan hazırlık için ise "Bu imar affı değil, imar barışı" değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım'a Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan olaylarla gündeme gelen sporda şiddet için terör benzetmesi yapan Başbakan Yıldırım, yeni yasal düzenlemelerin yapılacağı sinyalini verdi, "Şiddeti en ağır şekilde cezalandırmayı öngörüyoruz" bilgisini verdi.

YALANA TAHAMMÜLÜM YOK

Başbakan Yıldırım, "Meclis'te niye o kadar sinirlendiniz?" sorusuna, "En tahammül edemediğim şey, ağrıma giden şey yalan söylenmesidir. Orada gözümüzün içine baka baka yalan söylendi" yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım'dan Abdullah Gül'ün adaylığı ile ilgili flaş sözler