Bengü'nün aşksız dünyası!..

Bengü, bu kez şarkılarıyla değil “Kapışma” adlı müzik yarışmasıyla fethetti sevenlerinin gönlünü. Takım kaptanı olduğu program, format açısından bugüne kadar izlediklerimizden farklı...

Bengü'nün aşksız dünyası!..
Akşam'dan Aysun Yıldız'ın röportajı...

“Kapışma” programınızdan bahsedelim. Takım kaptanı olmak nasıl bir duygu?

Aslında yarışmacılarla aynı kaderi paylaşıyoruz. Onlara yaptıklarımızın aynısını sonunda biz de yaşıyoruz. Orada oturup gelen yarışmacıyı eleştirmiyoruz. Burada kötü söyledin burada iyi söyledin demiyoruz. Müzikal terimlerle yarışmacıları boğmuyoruz. Mustafa’nın (Ceceli) ve benim de egolarımızı evde bırakıp gittiğimiz bir yer. Mustafa'yla O tatlı kapışmalarımız insanlara çok güzel yansımış ki bu hafta üçüncü olduk.

Yarışma teklifini nasıl kabul ettiniz peki?
Mustafa’nın ismini duyar duymaz formatı dinlemeden hiç tereddütsüz “Tamam” dedim. Çünkü Mustafa benim 15 senelik dostum. Bu piyasada kafamın uyduğu ve güvenimin sonsuz olduğu çok önemli biri…

Televizyonda olmayı sevdiniz mi?
Tabii, insanlar kliplerdeki Bengü’yü biliyorlardı. Kendimi sosyal hayatımdaki gibi gösterebileceğim nefis bir ortamım oldu.

Çalışma şartlarından memnun musunuz?
Aslında klipler bile uzadığında daralıp sıkılan bir tipim. Ama bu yarışmada öyle bir şey yok. Çok eğleniyoruz. Çekimler15-16 saat sürüyor ama nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Buradan bütün prodüksiyon ekibini kalbimden öpüyorum, çok iyi iş çıkartıyorlar.

ARADA KALIYORUZ

Yarışmacılar arasında kaldığınız oluyor mu?

Çok oluyor. Üç dört dakika içinde, üç kişiden bir yarışmacı seçmeye çalışıyoruz. Doğru kararı vermek hakikaten çok zor. Sonucu seyirci belirliyor. İnşallah hep ikiye basarlar şuan da bile kapışıyorum Mustafa’yla (gülüyor).

JÜRİ TARAFINDAN KEŞFEDİLDİM

Sizde “Pop Show” adlı yarışma programına katılmıştınız. Eskiler aklınıza geliyor mu?

Evet, özellikle o heyecanlarını görünce... 17 yaşındaydım. Birçok isim o zamanlar pop Show’dan çıkmıştı. Benim yaşımda bir kızın ikinci olması büyük bir başarıydı. Onları çok iyi anlıyorum.

HAZIRLIK SÜRECİNDEYİM

Albümünüzden bahsedelim. Üçüncü klipinizi çektiniz. Yeni albüm hazırlığınız var mı?

Normalde üçüncü klipten sonra yeni albüm hazırlığı başlar. Fakat bu kadar güzel şarkının bir arada olduğu albümü nasıl kapatırım? Klip çektiğin zaman yeni bir şarkı çıkartmışsın gibi oluyor. Nitekim Feveran’da tamamen öyle oldu.

ZEVKLİ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM

Son olarak da Bengü By Lidyana Ayakkabılarınızı anlatır mısınız?

Çok heyecan verici bir şey benim için. Bu konuda zevkli olduğumu düşünüyorum. 15 parçalık bir koleksiyon hazırladım. Çoğuna da ben karar verdim. Çizildi ve atölyeye geçme aşamasında. Ama şunu da söyleyeyim bana yardımcı oluyorlar. Çünkü işin bir de teknik tarafı var ki o başka bir şey. Bizim için önemli olan rahat, şehirli kadın ayakkabısı yaratmak. Çünkü ben de topuklu giyiyorum çok uzun bir boya sahip olmadığım için (gülüyor). Ortalama fiyatlarda olacak.     Bir terslik olmazsa da Sonbaharda çıkmış olacak.

YORULMADAN BUGÜNE GELDİM

Geçmişe dönüp baktığınızda ne hissediyorsunuz?

Gururlanıyorum çünkü hiç yorulmadan bu güne geldim. Çok şükür ki kalbimi yorgun hissetmiyorum. Bu iş için doğduğumu düşünüyorum. Küçücükken mırıldanan kız çocuğunun şimdi bütün Türkiye tarafından sevilmesi, tanınması çok güzel. Bu günlere kolay gelinmiyor. O yüzden hep layık olmaya çalışacağım.

Tökezlediğiniz oldu mu?
Tabii, olmalı da. Yeniden ayağa kalktığında daha güçlü kalkıyorsun.

ECZANE ÜRÜNLERİ KULLANIYORUM

Botoks yaptırdığınıza dair pek çok şey yazıldı çizildi…

Botoks yaptırmadım. Yaptırsam da bundan gocunacak bir tip değilim. O kadar yaşlanmadım. O dönemler ben de bir boşluk aramaya çalıştılar. Bir deli kuyuya bir taş attı herkes inandı. Böyle bir minik uğraştılar benimle de takmadım. Çünkü bu işi yapıyorsan bunları da çekmek zorundasın.

Kendinize nasıl bakım yaparsınız?
Yıllardır eczane ürünleri kullanıyorum. Doğal ürünlerle sabah ve gece cildimi nemlendiriyorum. Gidip pahalı ürünlere para vermedim hiçbir zaman. Onlara inancımda yok açıkçası. Çok su içiyorum, spor yapıyorum, beslenmeme ve uyku düzenime çok dikkat ediyorum.

KARALAR BAĞLAMAM

Peki, Bengü nasıl biridir?

Yalnız kalmayı çok sevmeyen bir kızacağızdır (gülüyor). Herkes gibiyim aslında. Hayatı uçlarda yaşamıyorum. Bayram tatillerini yine ailemle beraber geçiriyorum. O doğal taraftan besleniyorum ki ışıklar altında kaybolmayayım…

Aşk hayatınıza girecek olursak…
Keşke olsa da girsek (kahkahalar). Kapı ardına kadar açık ama içeride kimse yok.

Güzelin şansı olmaz derler ya!
Bilmiyorum. Nasip kısmet… Olursa bağıra çağıra söylerim. Zaten hiç bir şeyimi saklamadım bu güne kadar. Arada tabii ki her insan gibi ben de yemeğe çıktım, sinemaya gittim ama olmadı…

Üzüldüğünüzde sizi ne mutlu eder?
Üzüldüğüm şeyi çok fazla uzatmıyorum. Eve gidip ağlayıp karalar bağlamıyorum. Şuna inanıyorum ki; ne kadar negatif olursan her şey üst üste geliyor. Durumdan hemen uzaklaşıp tatlı tatlı devam etmeye çalışıyorum. Beni mutlu edense o anda ki güçlü düşüncem.  
Konular Röportaj