Beşiktaş'ta ille de Atiba!

Beşiktaş, yeni sezonda kulüpten ayrılmak istediğini belirten Atiba’yı, takımda tutamaması halinde, pasör oyuncusunun yokluğunda büyük yara almış olacak...

Beşiktaş'ta ille de Atiba!
Sabah'tan Taner Karaman'ın haberine göre geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde direk katılacak olan Beşiktaş'ta Atiba sorunu arapsaçına döndü. Beşiktaş ile sözleşmesi devam etmesine rağmen, 'Hayalim, İngiltere'de top oynamak' diyen ve takımdan ayrılmak isteyen Kanadalı oyuncu, bavullarını toplaması halinde siyah beyazlıların, tabiri caizse şah damarı kesilecek. Beşiktaş'ta üç sezonda 119 maça çıkan ve bu süreçte sadece 8 lig maçını kaçıran Atiba, takımdaki verilerinin üstüne koyarak ilerledi. Kartal ile son sezonunda %91'lik, bir önceki sezonunda ise %92'lik pas başarı yüzdesi yakaladı.

SAYILAR İLLE DE 'ATİBA' DİYOR

Kartal'dan sezonda 1 milyon Euro kazanan oyuncu, Beşiktaş ile üç sezonda 5 gol atıp, 4 asist yapsa da çok sayıda golle sonuçlanan atağı da attığı kilit paslar ile oluşturdu. Kanadalı oyuncu ligin bu sezon en fazla pas ve başarılı pas yapan ismi olurken, aynı zamanda pas başarı yüzdesinde de zirvedeydi. Atiba, aynı zamanda son beş sezonda başarılı pas sayısı ile iki bin barajını da aşabilen ilk isim durumda.(2001) Hutchinson, 2014-15 ve 2013-14 sezonunda başarılı pas sayısı ile ligi 3.sırada tamamlamıştı. Gidişi ile boşluğunun dolmamasından endişe eden Beşiktaş, Avrupa'nın en iyi pasörlerinden olan isimi henüz ikna edebilmiş değil..

3 SEZON
119 MAÇ
5 GOL
4 ASİST


ORMAN NE DEMİŞTİ?

Önceki gün yeni transferleri Gökhan Gönül'ün imza töreninde konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Atiba hakkında şunları söylemişti: "Atiba bizde çok önemli işler yaptı, kontratı devam ediyor ve satmak istemiyoruz. Böyle bir niyetimiz yok. Kendisi ile konuşacağız, kontratında biraz artırım yapabiliriz ve sözleşme uzatabiliriz. Bizden ayrılmanın şekli, gelmenin-gitmenin bir zerafeti var. Atiba devam edecek."
Konular Spor Haberleri