Cem Kılıç yeni projelerini anlattı

Oyunculuk üzerine hedeflerini anlatırken Altın Portakal heyecanını yaşamak istediğinin altını çizen Cem Kılıç, yeni projeleri ve müzikle olan ilişkisinden de bahsetti...

Cem Kılıç yeni projelerini anlattı
- ‘Gönül Hırsızı’ dizisinde sizi hangi karakterde izleyeceğiz?
Tarık rolünü oynuyorum. Çocukluk aşkı Hülya’ya on yıldır sevdalı. Gözü ondan başkasını görmüyor. Anne ve babası erken yaşta ayrılmış, en büyük tutkusu playstation. Okulunu on yıldır bitiremeyen, biraz tembel ancak insanların çok beğeneceğini düşündüğüm muzip ve sevecen bir karakter.

- Oyuncuların birçoğu Ekmek Teknesi’nden birbirine aşina. Bu birliktelik dizi ve oyuncular için nasıl bir avantaj getiriyor?
Herkes birbirini çok iyi tanıyor, kimin ne zaman ne şekilde pas atacağını bilirseniz daha rahat ve daha akıcı bir iş çıkartırsınız. Biz samimi bir ekibiz. Aile gibiyiz. Bu sıcaklığında diziye olumlu bir şekilde yansıyacağı kanısındayım.

ALBÜM YAPACAK ZAMANIM YOK

- Aynı zamanda müzikle de ilgileniyorsunuz. Yakın zamanda bir albüm çıkartmayı düşünüyor musunuz?

Hafta sonları programlarım devam ediyor. Albüm konusuna gelince, o konu çok teferruatlı bir konu. Ciddi hazırlıklar gerektiriyor. Sahne ve dizi çalışmalarından albüme ayıracak zaman bulamıyorum. Ama yine de hep bir şarkı arayışı içerisindeyim. Kısmet olursa bir gün muhakkak albüm çıkartacağım.

- Orhan Gencebay’ın saygı albümüyle bir akıma dönüşen projeler hakkında neler söyleyeceksiniz?
Her on yılda bir kuşak değişiyor. Saygı albümlerinde yer alan eserleri bir ya da bir kaç kuşak zaten biliyor. Ancak yeni nesil, yani şu an esas tüketen kesim o şarkılara maalesef yabancı. Güzel eserlerin nesilden nesile aktarılması adına son derece başarılı çalışmalar olduğuna inanıyorum.

- Arabesk bir parçayı rock ezgilerle okumak parçanın kimliğini değiştirir mi?
Sound’larla oynamak, yeni altyapılar kullanarak kayıt yapmak ve biraz da olsa şarkının kimliğini değiştirmekte hiçbir sakınca görmüyorum. O dönemde yapılan parçaları şimdi sahipsiz bırakıp tamam artık üzerini kapatalım demek, hiç yoklarmış gibi davranmak son derece acımasızca bir yaklaşım olur. Müzikle uğraşan herkes okuduğu esere kendisinden de bir şeyler katmak ister. Bugünümüz şartlarında tüketicinin taleplerine göre şekillenen bir arz. Şarkılarla oynamak o eseri daha geniş kitlelere taşır.

- Birçok sanatçı albüm yerine single ya da maxisingle’lara yöneldi. Dijitalleşme de bu yönelmeyi tetikleyen nedenlerin en başında geliyor. Siz doğru buluyor musunuz?
Albüm yapmak pahalı bir iş. Kişiliğini sanatını oturtmuş sanatçılar için albüm bir seçenektir. Ancak yeni çıkan bir şarkıcının albüm yaparak bir yerlere gelebileceğine inanmıyorum. Mevcut piyasa şartlarında en mantıklı tercih single ve maxisingle.

SİNEMAYLA BAĞLARIMI ASLA KOPARMAM

- Sinema projeleri var mı? Hayranlarınız sizi beyazperdede izleyebilecek mi?

Bu yaz iki film için kamera karşısına geçtik. Bunlardan birincisi ‘’Meleklerle Yaşamak’’ diğeri de ‘’Gülcemal’’... Her ikisi de şubat veya mart ayında vizyonda olacak diye düşünüyorum. Sinemayla bağlarımı asla koparmam.

- Genç bir oyuncu olarak Altın Portakal’ın her geçen gün saygınlığını yitirdiği yönündeki kanıya inanıyor musunuz?
Birileri sürekli bu nakaratı söyleyip duruyor ancak ben bu fikre katılmıyorum. Biraz pozitif olmak lazım. Yıllardır gerçekleşen bir organizasyon. Mevcut tartışmalar her büyük organizasyonda olabilecek şeyler. Bir diğer açıdan bakacak olursak bu tartışmalar festivalin önemsendiğini gösterir.

- Altın Portakal için yarışacak bir filmde rol almak ister misiniz?
Evet. Bir gün Altın Portakal için yapılacak ticari bir amaç gütmeyen bir filmde de oynamak istiyorum. Ödül alıp almamam şart değil ancak her genç oyuncu gibi o heyecanı yaşamak isterim.

SAMET ADAY / AKŞAM İNTERNET SİTESİ



Konular Röportaj