Cumhurbaşkanı Erdoğan sıcak gündemi yorumladı

Erdoğan, Savcı Kiraz’ın rehin alınma fotoğraflarını yayınlayan medyayı eleştirdi: "Medya kuruluşları bunlarla el ele vererek, oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Ne elde edeceksiniz, ne kazanacaksınız?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sıcak gündemi yorumladı
Akşam'dan Murat Kelkitlioğlu'nun haberine göre resmi ziyaret için Romanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programını iptal ederek, Türkiye'ye erken dönme kararı aldı. Bükreş'te basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını açıkladı.

NE ELDE EDECEKSİNİZ?

İstanbul Adalet Sarayı'na yönelik saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele vererek, oradaki görüntüleri yayımlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Ne elde edeceksiniz, neyi kazanacaksınız? Arkadan bunlarla ilgili anında yasaklar gelmemiş olsa yayımlamaya devam edecekler. Böyle bir anlayış olamaz" dedi.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Romanya’da Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis tarafından askeri törenle karşılandı. İkili görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Terörle mücadelemiz çok kararlı bir şeklide sürecek, aynı zamanda yine AK Parti'nin Kartal ilçe teşkilatına bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da özellikle çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum, çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların, demokrasiyi hazmedemeyenlerin tavrı olarak görüyorum."

HEDEFLERİ ÇÖZÜM SÜRECİ


"Çünkü bir çözüm süreci ortada. Çözüm süreci ortadayken istismarların çok farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz ve bu malum terör örgütü veya örgütleri, ülkemizin içerisinde yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız."

Cübbeli de bal gibi aranır

Romanya’daki programını yarıda keserek Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı  Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Başakşehir’deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 1 saat taziye evinde kalan Erdoğan çıkışta kendisini bekleyen kalabalığa kısa bir açıklama yaparken, 'Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün milli duruşun olması gereken gündür' dedi. Avukatların aranmasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Cübbeli de bal gibi aranır diyeceğiz ve tedbirlerini alacağız. Cübbeli dendi bu şekilde girdiler. Bunlar yıllar öncesinin bize faturasıdır. 'Onlar da aranmalıdır' dediğimiz zaman bize çok sert saygısızlıklar yaptılar, işte sonuçlarını görüyoruz. Başbakan'la da görüştüm. Yargı mensuplarıyla da görüşeceğiz ve ne gerekiyorsa tespit edeceğiz."

ACIYA ORTAK OLDU KURAN OKUDU


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, şehit Savcı Kiraz'ın evine taziye ziyareti yaklaşık 50 dakika sürdü. Aileye başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, burada Kur'an-ı Kerim'den İnfitar Suresi'ni okudu.