Dilara Aksüyek: "Mesleğim evcilik oynamak gibi"

‘İstanbullu Gelin’ dizisinde oynayan Dilara Aksüyek, yeni projesi ve geleceğe yönelik hedefleri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Dilara Aksüyek: "Mesleğim evcilik oynamak gibi"
Sözcü'den Edda Sönmez'in röportajı...

– Sizi şimdi ‘İstanbullu Gelin' dizisinde izliyoruz. Dizinin ‘Asmalı Konak'a benzemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?


‘Asmalı Konak' izleme fırsatı bulamadığım ancak başarısından haberdar olduğum bir işti. Benzeyip benzemediğini bilmiyorum o sebeple. Mühim olan benzer hikayelerin nasıl işlendiği ve oyuncuların karakterleri nasıl yorumladığıdır.

– Dizide evli olduğu adamın ağabeyine aşık bir karaktere hayat veriyorsunuz. Rolünüz için vamp bir kadın diyebilir miyiz?

İzleyici olarak siz benim canlandırdığım rolü nasıl tanımlarsanız ben oyum. Yani; vamp diyorsanız oyum, sevimli buluyorsanız öyleyim.

– Canlandırdığınız İpek karakteriyle benzer yönleriniz var mı?

İpek hayranlıkla aşkı birbirine karıştırmış, hırsından dolayı can acısını görmezden gelen biri. Çok sık rastlayabileceğimiz bir kız olduğunu düşünmüyorum. O nedenle İpek'i oynamayı seçtim. Farklı ve bana benzemediği için.

– Senaryoyu okuduğunuzda aklınızdan ilk neler geçti?

Tüm projeleri ajansım Gaye Sökmen ile birlikte değerlendiriyoruz. Benim için senaryoyla birlikte oyuncu kadrosu, ekip yönetmeni çok önemli. Bu iş için beni en çok etkileyen şey Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş ile çalışma fikriydi.

İşimi severek yapıyorum

– Verdiğiniz bir röportajda çocukluk yıllarında oyunculuğa duyduğunuz ilgiyi “İnsanları kandırmak bana haz veriyordu” satırlarıyla belirtmişsiniz. Bu konuyu biraz açar mısınız?

Küçükken de oyun oynamayı ne kadar çok sevdiğimi anlatmaya çalıştım aslında. Şimdi de mesleğimi evcilik oynamaya benzetiyorum.

– Geleceğe dair sektörden beklentileriniz neler?

İşimi çok severek yapıyorum ve elbette ilerlemek istiyorum. Onun dışında; sakin, huzurlu bir hayat temennim.

– Kariyerinizi sürdürürken kendinize Türkan Şoray kuralları koydunuz mu?

Türkan Şoray kurallarına günümüzde gerek kalmadığını düşünüyorum.

Karşı cinste güven ararım

– Sette aşk konusuna nasıl bakıyorsunuz?


Çalışmaya başladığımız zaman hayatımız orada geçiyor ve beraber uzun vakit geçiriyoruz. Orada bir ilişki yaşanmasının normalolduğunu düşünüyorum.

– Karşı cinste sizi çeken özellikler neler?

Samimiyet ve güven çünkü bu ikisi en çok ihtiyaç duyduğumuz şey.Beni çok mutlu eden biriyle beraberim ve kendimi çok şanslı hissediyorum.

Aynada kendine karşı dürüst bir kadın görüyorum

– Aynaya baktığınızda nasıl bir kadın görüyorsunuz?


Zor bir soru (Gülüyor). Aynaya baktığımda kendine karşı dürüst bir kadın görüyorum. İnsanız ve zayıf yönlerimiz var, kendimizi ve çevremizdekileri daha mutlu insanlar haline getirebilmek için törpülememiz ve geliştirmemiz gereken birçok yönümüz var. Ve ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Bu çabanın her koşulda bir karşılığı var; o da mutluluk.

Şener Şen'le yolum kesişsin isterim

– Kendinizi ilk olarak hangi sahnede hatırlıyorsunuz?


Hatırladığım ve hiç unutamadığım sahneleri Çağatay Hoca'yla ‘Merhamet'te çektim. Ben de çok özel bir yeri var Çağatay Tosun'un.

Birlikte rol almak istediğiniz oyuncular kimler?

Şener Şen'le yolumun kesişmesini çok isterim. Herhalde her oyuncu aynı şeyi ister.
Konular Röportaj