Diyanette büyük deprem!

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile bir araya geldi.

Diyanette büyük deprem!
SuperHaber'de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından ise Görmez’in görevinden alındığı iddiası Ankara kulislerinde yankılanmaya başladı.

Diyanet İşleri’ne yakın kaynaklarda yer alan çeşitli haberlerde ise, Mehmet Görmez’in “görevden alınması” gibi bir durumun olmadığı, “görevi iadesinin önceden planlandığı” belirtildi.

Söz konusu kaynaklarda, Görmez’in görevinden ayrılmasına gerekçe olarak ise; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakanlar Kurulu’nda olduğu gibi, devletin diğer kademelerinde de kan değişimi talebi” olması gösterildi.

GÖREVDEN ALINDI

Ancak SuperHaber, Mehmet Görmez’in görevden ayrılması ile ilgili önemli detaylara ulaştı...

Buna göre; Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, görevini bırakmadı ya da istifa etmedi. Görmez’in hükümet tarafından istifası istendi. Ayrıca bu karar Görmez’e geçtiğimiz hafta tebliğ edildi.

“DİYANET” KRİZİNİN PERDE ARKASI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevinden ayrılmasına kadar uzanan sürecin ise, mayıs ayında, Görmez’in en yakınındaki isim olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar’ın üçlü kararnameyle görevinden alınmasına kadar dayandığı öğrenildi.

İddiaya göre, Mehmet Görmez, Mehmet Emin Özafşar’ın görevden alınması sonrası rahatsızlığını yakın çevresine iletti.

Kulislere yansıyan iddialara göre; bu karara tepki gösteren Görmez, “Diyanet’in özerk yapısına yönelik endişelerini” paylaşmak üzere bir basın açıklaması yapmayı dahi düşündü. Ancak bu yönde bir adım atmaktan vazgeçti.

NUMAN KURTULMUŞ İLE GERİLİM YAŞADI

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevden alınmasına, Diyanet İşleri’nden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile yaşadığı gerilimin de etkili olduğu belirtildi.

Numan Kurtulmuş daha önce de TRT eski genel Müdür Şenol Göka ile de çeşitli sorunlar yaşamıştı.

Gerilim, Göka’nın görevinden alınması ile sonuçlanmıştı.

KAMUOYUNA YARIN DUYURULACAK

Bu arada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevinden ayrıldığı yarın kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

EMİN AŞIKKUTLU KİMDİR?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yerine göreve geleceği belirtilen isim ise Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu…

Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve KTÜ Rektör Yardımcısı olan Aşıkkutlu’nun “Hadiste Rical Tenkidi”, “Sünnetin Dindeki Yeri” isimli kitapları var.

(KAYNAK: www.superhaber.tv)