'En büyük zenginliğim ailem'

2012 Türkiye Güzeli seçildikten sonra bambaşka bir dünyaya yelken açan Açalya Samyeli Danoğlu yeni projesi ‘Şimdi Onlar Düşünsün’le TRT ekranlarına gelmeye hazırlanıyor.

'En büyük zenginliğim ailem'
Akşam Life'dan Uğur Kalabaş'ın röportajı..

Alınan Türkiye Güzeli unvanı ve ardından başlayan oyunculuk serüveni… Hep komedi projelerini tercih ettiğinizi görüyoruz. Özel bir sebebi var mı?
Birçok dizi teklifi geliyor aslında. Dönem dizisi teklifi ya da dram gibi farklı türlerde... Benim tercihim komediden yana oldu şimdiye kadar. Görüşmeye gittiğimde ekipten, oyunculardan aldığım elektrik çok önemli. Çünkü dizi çekimleri başladıktan sonra, ekibi ve oyuncuları ailenden daha çok görüyorsun. İşler Güçler’de o elektriği almıştım. ‘Şimdi Onlar Düşünsün’de de aynı durum söz konusu. Bu projeden sonra bir dönem dizisinde de oynayabilirim, polisiye dizide de. Sadece komedi dizilerinden teklif geliyor veya sadece bir yönde tercih yapıyorum gibi bir durum yok aslına bakarsanız.

Sıra ‘Şimdi Onlar Düşünsün’de… Nasıl gidiyor çekimler?
Çekimler çok eğlenceli geçiyor, bol bol gülüyoruz. Keşke kamera arkası da yayınlansa da izleyiciler biz çekim yaparken ne kadar çok eğlendiğimizi görse… Bütün oyuncularla güzel bir enerji yakaladık, birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz. Bu çok önemli.

Hemen her projenizde boyunuzla alakalı bir şeyler konuşulu yor. Uzun bir boya sahip olmanız avantaj mı, dezavantaj mı?
Boyunu avantaja çevirmek senin elinde. Vücut dilini, bakışlarını doğru kullandığında ne 1.50 boyun göze çarpar ne de 1.85. 

EN İYİ CEVAP KIVANÇ İLE KENAN

Yıllardır ‘Mankenden oyuncu olur mu, olmaz mı?’ sorusu tartışıldı. Siz de aynı durumdaki isimlerden birisiniz. Bu soruyu hiç düşündünüz mü?
Bu soruya verilecek en iyi cevap Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu olur bence. İkisi de Best Model yarışmasından oyunculuğa geçmiş, Türkiye’nin en iyi aktörlerinden olmuş. 

Tanınmak yanında şöhreti getiriyor, şöhret ise parayı… Kazancınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kendime yatırım yapıyorum. Eğitimime, kişisel gelişimime, dış görünüşüme. İlerleyen zamanlarda farklı alanlara yatırım yapmayı düşünüyorum. Bir sürü hayalim var. İnşallah hepsini gerçekleştirmek nasip olur.

“O HEM ERKEK ARKADAŞIM HEM DOSTUM”

İş hayatınızdan haberdarız ya aşk hayatınız? Uzun süredir bir birlikteliğiniz olduğunu duyuyoruz…
Evet, neredeyse 1 yıldır güzel giden bir ilişkim var. Hem erkek arkadaşım, hem de en yakın dostum. Her şeyin artık hızla tüketildiği, ilişkilerin yüzeysel yaşandığı bu dönemde böyle bir mutluluğu yakalamış olmaktan dolayı şükrediyorum. 

Kıskanç bir kız arkadaş mısınız?
Akrep burcuyum! (gülüyor)… Akrep kadınları kıskançlıklarıyla bilinir. Sevdiğim adamı sahiplenirim ve kıskanırım. Ama karşımdakini bunaltmam, gereksiz kıskançlıklar yapıp ilişkimi yıpratmam. Zaten erkek arkadaşım kıskançlıklara sebebiyet verecek şeyler yapmıyor. Güven olduktan sonra tatlı kıskançlıklar oluyor sadece karşılıklı. 

Yaşadığınız hayatta ‘olmazsa olmaz’ dediğiniz kimler, neler var?
Benim olmazsa olmazım ailem. Çünkü onlar olduğu sürece benim başka hiçbir şeye ihtiyacım yok. İlham kaynağım, yaşama sevincim, motivasyonum ve en büyük destekçim benim onlar.

Aile kavramına çok önem veriyorsunuz…
Ben geniş bir ailede büyüdüm. 4 kardeşiz. Benim en büyük zenginliğim ailem. Karşılık beklemeden veren, nasıl olduğunu tek bir bakışından anlayan, imkansızı, zoru kolay kılabilen bir mucizedir aile. Onlar varsa her şeyin üstesinden gelinir. 

İş saatleriniz dışında ne yapmaktan hoşlanırsınız?
Çok boş zamanım olmuyor. İşten sonra eve döndüğümde mutlaka müziğimi açarım ve sporumu yaparım. Onun dışında birkaç ay önce kickbox’a merak sardım. Hafta sonları Belgrad Ormanı’na gidip yürüyüş yapmayı, bisiklet sürmeyi seviyorum. Erkek arkadaşımla seyahat etmekten çok büyük keyif alıyorum. Birlikte farklı ülkelere gidip tarihi yerleri gezmeyi, alışveriş yapmayı ve yemek yemeyi seviyoruz. 

Kickbox öğretilerinizi günlük hayatta kullanmak durumunda kaldınız mı hiç?
Şimdilik öğrendiklerimi günlük hayatımda kullanmak zorunda kalmadım. Kullanmak zorunda da olmam umarım (gülüyor). Ama hazırlıklıyım! 

HAMARAT OLDUĞUMU SÖYLERLER

Ev işleriyle, mutfakla aranız nasıldır?
Hamarat olduğumu ve güzel yemek yaptığımı söylerler Temizlik, ütü, yemek yapmak.. Ev işlerinden zevk alıyorum. Bu sanırım evcil bir insan olduğum için böyle. 

Hayat felsefenizin bir özetini istesek, birkaç cümlede nasıl anlatırsınız?
Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmak. Yaptığım işte verimli olmak ve verim almak... Kendi ayakları üzerinde sağlam duran bir birey olmak... Sevdiklerimle, kendime ait mutlu, huzurlu, küçük bir dünya kurmak... Benim hayattaki önceliklerim, amaçlarım bunlar. 
Konular Röportaj