Fenerbahçeli yıldız Avrupa'da sonuncu oldu!..

Fenerbahçe’nin formsuz ismi, Avrupa genelinde de sınıfta kaldı. 5 büyük ligde zirvede bulunan takımların golcüleri arasında 2 gol, 2 asist ve 0,23 ortalama skor katkısıyla sonuncu oldu.

Fenerbahçeli yıldız Avrupa'da sonuncu oldu!..
Bugün Gazetesi'nden Suat Vilgen'in haberine göre en az 15 maçta oynayan forvetlerin incelendiği listenin zirvesinde 28 gol, 8 asist ve maç başına 2 skor ortalamasıyla Ronaldo yer aldı. Kuyt 8’inci, Sow ise 9’uncu basamakta yer buldu.

Sezonun ilk 16 haftalık ilk yarısını lider olarak tamamlayan Fenerbahçe, ikinci yarıyı da çarpıcı bir galibiyetle açtı. 12 maçtır kendi evinde yenilmeyen Kasımpaşa’yı 3-0 gibi farklı bir skorla geçen Sarı-Lacivertliler yükselen form grafiğini sürdürdü.

TÜM MAÇLARDA OYNADI AMA…

Ancak Fenerbahçe’de bir isim hâlâ beklentilerin çok gerisinde: Emmanuel Emenike. Takımının ligde oynadığı 17 maçın tamamında forma şansı bulan Nijeryalı futbolcu sadece 2 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, 2 de asist yapabildi. Futboluyla da eleştirilere maruz kalan Emenike, bu grafiğiyle Avrupa genelinde de sınıfta kaldı. Kıtanın 5 büyük liginde liderlik koltuğunda oturan takımların forvetleri arasında skora katkı anlamında en sonda yer alıyor. Nijeryalı golcü bu takımların lig yarışında en az 15 maç oynamış futbolcular incelendiğinde, Süper Lig'de 17 maçta forma giyen Emenike attığı 2 gol ve yaptığı 2 asistle toplam 4 golde tabelaya katkı yaptı ve 0,23 ortalama tutturdu.

LİSTEDE 14 GOLCÜ BULUNUYOR

Bu per­for­man­sıy­la Eme­ni­ke de­ğer­len­dir­me­ye gi­ren for­vet­ler ara­sın­da 14’ün­cü ve son sı­ra­da yer bul­du. Ka­nar­ya­’nın 15 ve üs­tü maç­ta oy­na­mış di­ğer for­vet­le­rin­den Dirk Kuyt 17 maç­ta 6 gol, 3 asist­le 9 go­le kat­kı ya­pa­rak 0,52 or­ta­la­ma tut­tur­du ve 8’in­ci sı­ra­da yer al­dı. Mu­sa Sow ise 16 maç­ta 6 gol, 2 asist üret­ti ve 0.50 or­ta­la­ma tut­tu­rup 9’un­cu ba­sa­ma­ğın sa­hi­bi ol­du. Top­lam 13 fut­bol­cu­nun gi­re­bil­di­ği lis­te­nin zir­ve­sin­de ise 18 maç­ta 28 gol atıp 8 asist ya­pan Re­al Mad­rid'li Cris­ti­ano Ro­nal­do 2 gi­bi ula­şıl­ma­sı zor bir or­ta­la­may­la yer al­dı.

AVRUPA LİDERLERİNİN GOLCÜLERİ

Fenerbahçeli yıldız Avrupa'da sonuncu oldu!..

Konular Spor Haberleri