Fernandao, Göztepe yolunda!

Spor Toto Süper Lig’in yeni ekibinin gündemine müthiş bir isim oturdu.

Fernandao, Göztepe yolunda!
Yeni Asır'da yer alan habere göre TFF 1. Lig'de Play-Off finalinde Eskişehirspor'u yenerek 14 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselen Göztepe transferde bombaları patlatmaya başlıyor. Başkan Mehmet Sepil, kulübün kuruluş yıldönümü olan 14 Haziran öncesi sarıkırmızılı taraftarlara ünlü bir yıldızı kadroya katarak hediye vermek istiyor. Başkanın taraftarlara hediyesi ise Fenerbahçe'nin yıldızı Fernandao olacak.

Kadro yapılanmasında hata yapmamak adına transferin başına geçen başkan Mehmet Sepil, Fernandao'nun menajeri ile bağlantıya geçerek Brezilyalı yıldızla bir araya geldi. Fenerbahçe'de mutsuz olan Fernandao'yla bir ön görüşme yapan başkan Sepil, ünlü yıldızdan transferi ile ilgili olumlu sinyaller aldı. Fenerbahçe ile 2019 yılına kadar sözleşmesi devam eden Fernandao ile tam olarak anlaşma sağlanması halinde İstanbul ekibiyle bağlantıya geçilerek transferin sonlanması sağlanacak.

Fernanrdao için yüksek bonservis bedeli çıkması halinde ise kiralama formülünü de devreye sokacak.

Kolu kırılmıştı

Brezilyalı Fernandao ikinci yarıda Fenerbahçe'nin Konyaspor'la oynadığı maçta şanssız bir sakatlık yaşayıp kolunu kırmıştı. Sezonu kapatan Brezilyalı yıldızın hızla iyileştiği ve yeni sezona tamamen hazır olacağı öğrenildi.

30 yaşındaki yıldız oyuncu Türkiye'ye gelmeden önce de Brezilya'da Volta Redonda, Palmeiras, Macae ve Bahia formaları da giymişti.

Süper Lig'in gol kralı

Göztepe'nin transfer listesinde ilk sırada yer alan Fernandao, Süper Lig'de gol krallığı tacını da taktı. Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Türkiye'de Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu 2014- 2015 sezonunda ligde 22 gol atarak gol kralı oldu. Bursa'daki performansıyla F.Bahçe'ye transfer olan yıldız, F.Bahçe'de 2015-2016 sezonunda 13, geride kalan sezonda ise toplam 12 gol kaydetti.

​Adis banko

Süper Lig'de kadrosuna birkaç yıldız katarak yola koyulacak olan Göztepe'de, golcü Adis Jahovic takımda kalacak. Göztepe'ye sezon başında Rus ekibi Kyryla Sovetov ekibinden gelen Adis Jahovic, Süper Lig'de de gollerine devam edecek.

Takımda istikrardan yana olan Başkan Mehmet Sepil'in 1 yıl daha mukavelesi devam eden Adis'in takımda kalmasını istediği öğrenildi. Makedon golcü Adis Play-Off'larda dahil olmak üzere ligde 23 gol atmıştı. Makedon golcü de önümüzdeki sezon takımda kalmak istediğini dile getirmişti.

Herkes onu konuşuyor

2016-2017 TFF 1. Lig Futbol Sezonunda Süper Lig'e yükselen Sivasspor, Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe'nin bu başarıyı elde edeceğini yaklaşık 1 yıl önce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla doğru tahmin eden Ümit Coşkun isimli genç bir anda popüler oldu. 27 Temmuz 2016'da sosyal medya hesabı üzerinden, "Bu sezon Göztepe, Sivasspor, Malatyaspor Süper Lig'e çıkar, beğene tıkla, retweet yap sezon sonu dön bak!" paylaşımını yapan Coşkun, önceki gün yaptığı paylaşımda ise, "Vay be 3 takımı da bildim" mesajını paylaştı.
Konular Spor Haberleri