Google en önemli özelliğini devre dışı bırakıyor

Google, en sevilen özellikleri arasında yer alan Instant'ı devre dışı bırakma kararı aldı. Google’ın mobil cihazlarda bu özelliği kaldırmasına sebep olarak tahminlerin tam olarak gözükmemesinin neden olduğu belirtiliyor.

Google en önemli özelliğini devre dışı bırakıyor
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre arama motoru devi Google’ın en beğenilen özellikleri arasında Google Instant yer alıyor. 2010 yılında masaüstü cihazlar için geliştirilen bu özellik, anahtar kelimeyi yazınca en uygun sonucu çıkarıyor ve daha başka bir şey yazmaya gerek duymadan arama sonucuna ulaştırıyor.

Google Instant özelliği yayınlandıktan sonra kısa süre içinde hemen herkes için vazgeçilmez oldu.

Artık birçok kişi Google’da bir arama yapacağı zaman tam kelimeyi yazmak yerine Google’ın tahminlerinden faydalanıyor.

Fakat Google sürpriz bir karar alarak bu özelliğini devre dışı bırakacağını açıkladı. Arama tahmini yapan Google Instant özelliği masaüstü cihazlarda hala kullanılmaya devam edecek fakat mobil cihazlarda kalkacak.

Bu özelliğin kalkmasıyla birlikte, mobil cihazlardan Google’da bir şey aramak istendiğinde tam olarak yazmak gerekecek. Google’dan yapılan açıklamada, Instant özelliğinin mobilde tam olarak karşılığını bulmadığı ifade edildi:

"2010 yılında sizlerle tanıştırdığımız Google Instant sistemi birçok kişinin hayatını kolaylaştırdı. Masaüstü bilgisayarlarda etkisini tam anlamıyla gösteren bu sistem ne yazık ki mobil cihazların ekran kısıtlamaları nedeniyle aynı etkiyi yaratamadı. Biz de Google Instant'ı mobil cihazlardan tamamen kaldırmaya karar verdik. Bu sayede Google aramalarını çok daha hızlı ve efektif bir hale getirecek olan yeniliklerle sizleri tanıştırabileceğiz."

Google’ın mobilde bu özelliği kaldırmasına sebep olarak ise tahminlerin tam olarak gözükmemesinin neden olduğu belirtiliyor. Zira sanal klavye halihazırda ekranın yarısını kapladığı için, tahminler tam olarak görüntülenemiyor. Fakat Google Instant’ın mobilde kalkması, yepyeni özelliklerin geleceğinin habercisi olarak görülüyor.