Şenol Güneş'ten 'Lige dönün' uyarısı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, pazartesi ligde Konya ile sahalarında yapacakları maç öncesi oyuncularını uyararak, “Porto'da önemli bir iş çıkardınız. Ancak o maç bitti. Artık lige dönmeliyiz" dedi.

Güneş'ten 'Lige dönün' uyarısı!
Yeni Şafak'tan Süleyman Hatusaru'nun haberine göre Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki ilk maçında Portekiz'in Porto ekibini deplasmanda 3-1 yenen Beşiktaş'ta gözler Süper Lig'e çevrildi. 18 Eylül Pazartesi günü sahasında Konyaspor ile karşılaşacak siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş'in takımla bir toplantı yaparak bu konuya dikkat çektiği ifade edildi. Deneyimli teknik adamın, oyuncularına, “Şampiyonlar Ligi farklı, Süper Lig farklı kulvarlar. Salı günü hepinizin motivasyonu, hırsı üst düzeydeydi. Bunun lige yansımasını istiyorum. Porto'da önemli bir iş çıkardınız. Ancak o maç bitti. Orada kazanıp, burada yenilirsek anlamı kalmaz. Bütün platformlarda üst düzey mücadele, üst düzey konsantrasyon ve en az puan kaybını bekliyorum. Kafa olarak da dinlenin, Porto maçını unutun ve Konya maçını kazanın. Konya'nın da perşembe günü Avrupa Ligi maçı yapmış olması avantajımız olabilir” dediği belirtildi.

TARAFTARI STATTAN ÜZGÜN GÖNDERMEYİN

Ligde zirveye oynayan rakiplerinin durumuna da değinen deneyimli calıştırıcının, “Başakşehir dışında Avrupa'da mücadele eden rakibimiz bulunmuyor. Bu da onların haftada bir maç yapması, daha zinde kalmaları anlamına geliyor. Siz yoğun maç trafiği nedeniyle yoruluyorsunuz ancak bir başka açıdan bakarsanız maç pratiği yaparak kendinizi bu anlamda geliştiriyorsunuz. Artımız bu olabilir. Kendimizi bu yönde geliştirmeliyiz. Tribünler Portekiz'de yaşayamadığı coşkuyu Vodafone Park'a yansıtacak ve sizi bağrına basacaktır. Onları, stadımızdan üzgün göndermeyin” dediği kaydedildi.

Kartal, Avrupa'da sezona 12. girdi

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynanan ilk hafta maçlarının ardından 2017-18 sezonunun kulüpler sıralaması güncellendi. Ligde 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak ikinci sırada yer alan, Şampiyonlar Ligi'ne ise Porto'yu deplasmanda 3-1 yenerek başlayan Beşiktaş, bu sezonki listeye 12'nci sıradan girdi.

Sıralamada Fenerbahçe (49), Galatasaray (119), Başakşehir (206) ve Atiker Konyaspor (207) da bulunuyor. UEFA'nın, kulüplerin son 5 yıldaki performansına göre düzenlediği genel sıralamada ise Beşiktaş 34'üncü, Galatasaray 46'ncı, Fenerbahçe 59'uncu, Trabzonspor 73'üncü, Osmanlıspor 116'ncı, Medipol Başakşehir 153'üncü, Atiker Konyaspor 163'üncü, Kardemir Karabükspor 171'inci, Bursaspor ise 172'nci sırada yer alıyor...
Konular Spor Haberleri