‘Günlük ev'e terör cezası!..

Terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük kiralık evlere ağır cezalar geliyor. Bu evlerle ilgili önce uyarı, sonra kapatma cezası uygulanacak. Evi kiralarken bildirimde bulunmayan emlakçıya terör örgütüne yardım etmekten ceza verilebilecek...

‘Günlük ev'e terör cezası!..
Yeni Asır'dan Kadir Kemaloğlu'nun haberine göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen yönetmelik çalışmasıyla mevzuata aykırı günlük ev kiralayan emlakçılara ağır cezalar getiriliyor. Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük ev kiralama işinde gerekli bildirimde bulunmayan emlakçılara, suç ve terör örgütlerine yardım ve yataklık etmekten ceza verilebilecek. Günlük kiralanan evler için önce uyarı cezası sonra da kapatma cezası uygulanacak.

Saatlik evler

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, uzun zamandır dile getirdikleri günlük ev sorununun bakanlık nezdinde yanıt bulmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Güleroğlu, "Durum vahim bir hal aldı. Artık günlük değil, evler saatlik kiralanır hale gelmişti. Apartman sakinleri aynı daireye günde 5-10 kişini girmesinden son derece rahatsızlık duymaya başlamışlardı. Bu konu hem güvenlik hem de vergisel anlamda önemli sorun teşkil ediyordu. Yazlık evlerde ise mülk sahipleri bildirimler yapmaya başladı. Bu düzenlemeyle onların da sayısının artacağını umuyoruz. Düzenlemeyi merakla bekliyoruz" dedi.

Suça karışanı bulmak zorlaşıyor

Kiralama sırasında kimlik kaydı yapılmadığı durumlarda suça karışan ve haklarında arama kaydı bulunanların yakalanması da zorlaşıyor. Emlak sahipleri daire sahiplerinden aylık olarak kiraladıkları daireleri müşterilerine günlük olarak yüksek bedelle kiraya verebiliyor.

Örneğin aylık 1.000 TL'ye kiralanan bir daire günlük 100-150 TL bir bedelle kiraya verilebiliyor.

Yapılan işlem kayıt dışı ve vergi alınamıyor.