Hakem Yunus Yıldırım, yol kesti!..

Sarı-lacivertli ekip maça hızlı başladı. Daha 10. dakikada Kadir’in ceza alanı içinde elle kestiği pozisyona çıkan devam kararı Fenerbahçeli oyuncuları çileden çıkardı. Ardından Egemen’in kırmızı kartı ipleri kopardı. 10 kişi kalan güçlü rakibi önünde ev sahibi Aydın ve Burhan ile zafere ulaştı.

Hakem Yunus Yıldırım, yol kesti!..

Webo ve Emenike yok. 10. dakikada tartışmalı ve verilmeyen bir penaltı pozisyonu. Bu poziyondan 10 dakika sonra yine tartışmalı bir karar ve Egemen’nin tepkisi üzerine gördüğü kırmızı kart.

İlk golü yiyene kadar ligin en iyi takımlarından biri olan Sivas’a karşı 10 kişi üstün oyun. 58. dakikada çok net kaçırılan bir fırsat ve dönen topun gol olması...

Sow’un sakatlığı ve Emre’nin yorularak son 20 dakikayı çıkaramaması. Son 10 dakikada oyuna giren Utaka’nın topla ilk buluşması ve ardından Burhan’nın ayağından gelen Sivas’ın ikinci golü...

Fenerbahçe için maçın özeti bu. Ama detaylara da bakmak lazım. Galatasaray’ın kazanması sanki biraz germişti sarı lacivertli takımı. Ligin son maçına çıkıyormuş havası vardı. Bu maçtan alınacak 1 puan bile önemliydi. Hakemin kararları da sarı lacivertli takımı daha da gerdi adeta kimyasını bozdu.

Aslında Fenerbahçe maçı burada kaybetti. 11’e 11 devam edebilseydi sarı-lacivertliler büyük ihtimalle dün sahadan galip ayrılan taraf olacaktı. Sonuç olarak son iki deplasmanda iyi oynayan pozisyona giren ama sahadan mağlubiyet ile ayrılan bir Fenerbahçe.

KIRILMA ANI - Penaltıyı göremediler
10. dakikada Kadir’in eli ile ceza sahası içinde topla oynaması ve hakemin devam kararı belki de maçın tüm gidişatını değiştirdi.

MAÇIN ADAMI - Kadir
Sahanın en çok koşan isimlerindendi. Sivas’ı hem ofansta hem de defansta ayakta tuttu.

AFFEDİLMEZ HATALAR!

Yunus Yıldırım 10. dakikada Kadir’in topu elle kesmesine “devam” işareti yaptı. 21. dakikada rakibine hiçbir temasta bulunmayan Egemen’e sarı kart çıkardı, ardından sarı-lacivertli oyuncunun şiddetli itirazını kırmızı kart ile cezalandırdı. Oyun içinde avantaj kurallarına hiç dikkat etmeyen Yıldırım, 72. dakikada rakibine tekme atan Meireles’i oyundan atamadı, sarı kartla pozisyonu geçiştirdi.

SENAD OK / SKORER



Konular Spor Haberleri