Hande Yener başarısının sırlarını anlattı

"Dinleyicilerim mutlu mu, değil mi anlamaya çalışırım. Konser yaptığım yeri hafızalara kazımadan oradan gitmem. 15 yılda çok güzel anılarımız oldu. Herkesin gözünün önünde gelişiyorum, değişiyorum, şarkıları yaşıyorum."

Hande Yener başarısının sırlarını anlattı
Hande Yener'in Yeni Asır'da yayınlanan röportajı...

- 'Sebastian' şarkınızı kendi albümünüze saklamak yerine neden Volga Tamöz'ün albümüne koydunuz?

Parçayı duyduğumda İstanbul dışındaydım. Dönüp hemen Ersay Üner'in evine gittim. Sonra yapımcım Polat Yağcı'yı arayıp "Bu şarkıyı alalım" dedim. Aslında önce albüme saklarız diye düşündük ama sonra bekletmek istemedik. Bu enerjiyi herkes hemen duysun diye Volga'nın albümüne verdik.

YAPTIRANA BAK

- Şarkılarınızın birçoğu hit oluyor. Doğru şarkıyı nasıl buluyorsunuz? Bu konuda şansın etkisi de var mı?

Ben yapımcıların proje olarak yaptığı biri değilim. Kendi tarzımı kendim yarattım. Şarkılarım çok özel ve eskimeyecek şarkılar. Pop müziğinde 15 yıla damga vuran şarkılarım var.

- Sizin de şarkıdaki gibi terk edilseniz de umursamayan bir yanınız var mı?
Yapana değil yaptırana bak! Kadınlar ilişkilerini kendileri başlatıp bitiriyor. Karşınızdakinin durumu sizi yönlendiriyor. O yüzden de bütün bunlar bir bilinmez.

- Sebastian kimdir?
Kadın da olabilir, erkek de.

- Bodrum'da bir beach açtınız. Ticarete atılma fikri nasıl doğru?
Yaz aylarında sürekli konserlere gidip geliyor ve tatil yapamıyordum. Gittiğim yerde kendimi yabancı hissediyorum. Deniz kenarında bir yerimiz olsa güzel olur diye düşünüp bunu Berksan'la paylaştım. "Bar kısmı senin İstanbul'daki mekanın gibi Çilek olur, ben ortamla ilgilenirim, akşamları akustik şarkılar söylerim" dedim. O da bir arkadaşına anlattı ve bize uygun bir yer buldular. Böylece hayalimizi hayata geçirdik. Konserlerime de Bodrum'dan gideceğim. Oğlum DJ olduğu için o da mekanımızda çalacak. Dansçılarım, orkestram da oraya gelecek. Bu yaz çok eğleneceğiz.

- Beach'in ismi neden 'Sebastian' oldu?
Şarkımız çok konuşuluyordu. "Sebastian olmalı" dedik. Sebastian by HY olarak Bodrum'da sezonu açıyoruz.

- İşletmeci olmak sizi zorlamayacak mı?
Teknik olarak çok anladığım konular değil. Yanımızda destek olan arkadaşlar var. Başarıya odaklıyım. Orada güzel bir yaz geçirmek, trend bir mekan yapmak benim için çok önemli. İsmimin ticarette de marka olması benim için güzel bir başlangıç. Çeşme'den de teklif geldi. Zincir olabiliriz. Kış aylarında da İstanbul'da bir mekan açacağız.

BİTMEYEN ENERJİ

- Hiç bitmeyen bir enerjiniz var. Bunun kaynağı nedir?

Şarkıcılıkla bana verilmiş fazla bir enerji var. Şarkı söylüyorsan enerjik olman gerekiyor. Bu enerjiyi işime yoğunlaştırıyorum. Kendi kendimin danışmanıyım. Bütün olay kendi kafamda yaşanıyor. Hayal edip gerçekleştiriyorum. Konser verirken gelen her dinleyicinin yüzüne bakarım. Mutlu mu değil mi anlamaya çalışırım. Konser yaptığım yeri hafızalara kazımadan oradan gitmem. 15 yılda çok güzel anılarımız, ortak şarkılarımız oldu. Herkesin gözünün önünde gelişiyorum, değişiyorum, şarkıları yaşıyorum. Büyük bir bağ var aramızda. Bütün enerji bunun gücü.

- Sürekli değişiyorsunuz. Siz tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Müzik ve giyim tarzımı bir kalıba koymadım. Hipi olmayı da, Rocker olmayı da seviyorum. Bir tek klasik olmayı sevmiyorum. Her türlü çılgınlığı severim. Müzikte de o arayışlarımı sürdürüyorum. İmaj yaratmıyorum. Arayışta olduğum için yakışanı seçip buluyorum.

MÜZİKLE MUTLUYUM

- Kendinizi dünya çapında bir şarkıcı olarak görüyor musunuz?

Türkiye dünya çapındaysa ben de öyleyim tabii ki. Çok dikkat çekiyoruz. 'Ya Ya Ya' şarkım 50 milyon tık almış. Sebastian üç haftada üç milyon tık'landı. İnternetten şarkılara ulaşıyorlar. Hepimiz dünya starıyız. Dünya çapında bilinen DJ David Vendeta bana bir çalışma yapıyor. Hem yurt dışında, hem de burada çıkacak.

- Rakipsiz olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Kendi kendimin rakibiyim. Stüdyoda kendimle yarışım var. Reenkarnasyon bende fazla çalışıyor galiba.

- Para sizin için ne kadar önemli?
Para başarıyla birlikte geliyor. Önceliğim değil. Müzikle çok mutlu oluyorum. Bir şarkı duyduğumda alacağım evden daha çok beni mutlu ediyor. Dünya malı dünyada kalıyor. Konserlerim çok yoğun. Güzel kazançlar elde ediyoruz. Ürdün kraliçesi olma gibi bir iddiam yok.

- İleriye yönelik yatırımlarınız var mı?
İleriye yönelik ticaret planlarım var. İşkadını olmaya başladım.

- Oyunculuk yapmaya sıcak bakıyor musunuz?
Güzel ve farklı bir projede olursa neden olmasın ama yapmış olmak için yapmam. Küçük işler bana göre değil. Ben büyük işlerin kadınıyım. TV'de belki şov programı yapabilirim.

Eşime ve işime karşı dominantım

- Nasıl bir annesiniz?

Hem anneyim, hem de iyi bir arkadaşım.

- Ünlü bir annenin çocuğu olmak oğlunuz Çağın için dezavataj oldu mu?
Bir ara öyle bir durum hissetti. Ama ona "Yaptığın şeyde iyi olmalısın ki sana talep olsun" dedim. Radyoya DJ olarak başvurup bir sene beklemiş. "Hande Yener'in oğluyum" dememiş. Sonra onu beğenip istemişler. Hiçbir zaman adımı kullanmadı. Kendi camiasında patladı. Artık öyle bir derdi kaldığını düşünmüyorum.

- Dominant mısınız?
Oğluma karşı değilim ama işime ve eşime karşı öyleyim diyebilirim. Oğluma hiç baskı uygulamadım, onu kısıtlamadım. Onu hep yönlendirmeye çalıştım.

Kendimi kodladım, yaşlanmıyorum

- Formunuzu nasıl kuruyorsunuz?
Pilates ve kardiyo yapıyorum, dans ediyorum. Sahne temposu beni formda tutuyor. Sağlıklı besleniyorum. Dinlenmeme özen gösteriyorum. Kendimi bir yaşta kodladım, yaşlanmıyorum. 17- 30 yaş arasında gidip geliyorum. Ama hiç daha yukarısını hissetmedim. 42 yaşında gibi hissetmiyorum. Kendine bakmak çok önemli. Artık genç- yaşlı diye bir ayrım kalmadı. Herkes orta noktada buluşup iletişim kurmayı başarabiliyor.

Sevgiliniz Ozan Öğüt'ten evlilik teklifi aldınız. Peki düğün ne zaman?
Tarih olarak bir şey planlamadık. Çok yoğun çalışıyorum. Evlenmeye vaktim yok. Çünkü boş günüm yok.

- Nasıl bir düğün hayal ettiniz?
Sakin olmayacağı kesin.

- Aşık Hande Yener nasıl oluyor?
Şakacı, mutlu, keyifli, enerjik, duygusal, düşünceli, hassas. Aşık olunca bende her uyarı daha fazla artıyor.
Konular Röportaj