Mustafa Erdoğan'dan bomba açıklamalar!

Anadolu Ateşi’yle ülke ülke gezip Türk kültürünü dünyaya tanıtan Mustafa Erdoğan’dan dev proje! ‘Troya ile bu topraklara kültür borcumu ödedim’ diyen Erdoğan ‘Doğu’nun Kapıları’ ile tüm dünyaya Anadolu’nun gizli kapılarını açacak.

Mustafa Erdoğan'dan bomba açıklamalar!
Akşam'dan Samet Aday'ın röportajı..

Yaz turnesi sona erdi ve yurda döndünüz. Bu serüvenden bahseder misiniz? 

Uzun bir süre bir kaç cast'a bölünüp yurt dışını dolaştık. Ülke ülke gezip kültürümüzü dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. 21 Eylül'de Ülker Sports Arena'da yeni gösterimizle sevenlerimizle buluşacağız.  

Troya'yı diğer projelerinizin dışında tuttuğunuzu söylemişsiniz.   
Bizim Troya’yla maceramız diğer topluluklarımızla olan serüvenimize göre başka. Troya yurtseverlik duygusu içinde hem tanımak hem tanıtmak amacıyla üstlendiğimiz bir misyon. Bu kültüre olan borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. Troya ülkemizde yaşanan bir efsane. Bunu sanatsal yapıtlarla sahneye taşımamız gerekiyordu. 

2015 içerisindeki projeniz 'Doğunun Kapıları'. Biraz bahsedebilir misiniz? 
Doğunun Kapıları bizim en büyük projemiz olacak. ‘Ne kadar batılıyız? Ne kadar doğuluyuz? Biz kimiz?’ Bir köprünün tam ortasında duruyoruz. Türkiyeli olmak, Anadolulu olmak batılı olmaktan daha değerli. İşte biz bunu anlatacağız dünyaya. Asya'dan başlayıp, İstanbul geçişiyle Avrupa'da muhteşem bir final yapmak istiyoruz. 

Yılmaz’dan izin alıp film yapacağım 

Kardeşiniz Yılmaz Erdoğan beyazperdede oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Sizi de sinemada görebilecek miyiz? 
Oyunlarımıza ayrı bir sinema perspektifinden bakıyoruz. Yılmaz'dan izin alıp bir film yapmayı düşünüyorum. Çünkü henüz bu projeyi ona açmadım. 

Peki ya televizyon dizileri yapmayı düşünür müsünüz? 
Diziler benim tarzım değil. Bu doğrultuda bir kaç ciddi teklif aldık ama pratik yoğunluktan dolayı bu işlerin içine girmek istemedik. Diziler yüksek mesai isteyen bir iş. Biz turnelerden başımızı kaldıramıyoruz. 

Kalbim hep sevgiye açık 

Kalbinizi ne zaman tekrar aşka ve sevgiye açmayı düşünüyorsunuz? 
Benim kalbim her zaman sevgiye açık. Yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Sizin sorduğunuz şey başka tabii. Özel hayatımla ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Ama şu kadarını söyleyebilirim. Bu işler benim istememle olmuyor. Nasip ve kısmetten öteye geçmiyor hiçbir şey. Şu an ne böyle bir düşüncem ne de böyle bir tasarrufum söz konusu. Ama hayat insana neler getirir bilemeyiz. Yarını bilsek bugünün ne kıymeti kalırdı? 
 
Eşsiz bir kültür köprüsünün ortasındayız

2015 Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı. Troya Savaşı da Çanakkale'de geçiyor. Bu etkileşimden yeni bir proje çıkacak mı? 
Ben zaten bir kaç ayda bir Troya'ya mutlaka gider, enerjimi tazelerim. O topraklar benim için  ilham kaynağı. 2015 yılı Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olması sebebiyle Avustralya ve Çanakkale'de eşzamanlı bir gösteri yapacağız. Çanakkale Savaşları'ndaki bütün savaş taktiklerinde Troya'ya göndermeler var. Biz de bunu dansçılarımızla tüm dünyaya göstereceğiz. 

DOĞRU DUYGU ŞART

Tarihsel dramaları şiir ya da yazıyla dile getirmek nispeten kolay. Bunu dansla pekiştirerek yapmak zor olmuyor mu? 
Müziğin size sunduğu gerilimi ve yoğun duyguları vücudunuzun en ücra köşelerine bile ulaştırmanız gerekiyor. Doğru duyguyu yakaladığınız zaman dünyanın en keyifli işi. 

TÜRKİYELİ OLMAK

Anadolu Ateşi'nde artık yabancı dansçılarda görüyoruz. Biraz bahseder misiniz? 
Talep doğrultusunda %10 civarında bir kontenjan ayırdık. Örneğin Arjantin turnesine gittiğimizde Arjantinli dansçımız tam anlamıyla bir köprü oluyor bizlere. Bu da bizleri oradaki insanlara bir adım daha yaklaştırıyor. Aynı zamanda ekibe kültürel bir çeşitlilik kazandırıyor. 
Konular Röportaj