Necdet Ergün'le hatıralara yolculuk!..

Ergün, 1983-84 sezonunda G.Sarayı 1-0 yendiğimiz maçta tek golü ben, elle attım. Maçtan sonra da itiraf ettim. Beşiktaş forması üzerimdeyken yalan söylemek bana yakışmazdı dedi.

Necdet Ergün'le hatıralara yolculuk!..

NECDET Ergün... Geçmişte Anadolu Üsküdar, Boluspor, Trabzonspor ve Beşiktaş formalarını giymiş, ismi de en çok 1979-1986 arası oynadığı Beşiktaş'la özdeşleşmişti. Türk futbol severler onu, siyah beyazlı takımda oynadığı dönemdeki bir Galatasaray maçıyla hatırlıyor...
Beşiktaş'ta görev yaptığı 7 senelik süre içerisinde Ergün'ün yaşadığı en ‘iz bırakıcı' olay oydu. 1983-1984 sezonunda Ali Sami Yen Stadı'nda rakip Galatasaray'dı. Kartal, maçı 1-0 kazanırken golün adı Necdet Ergün'dü... Ancak bir ‘terslik' vardı... Olayın devamı ve daha fazlası için Necdet'e kulak verelim...

‘YERLİ MARADONA' VEDA ETTİ

- “O maçta, topu elle aldım ve golü attım. Maçtan sonra da ‘Bütün Türkiye gördü bir tek hakem göremedi' diye pozisyonu itiraf ettim. Zira üzerimde Beşiktaş formasıyla yalan söylemek bana yakışmazdı. Ben o itirafıma kadar ‘Bu pozisyonda elime çarptı' diye itiraf eden bir futbolcu duymamıştım. Sanırım bu konuda bir ilkim. Yıllar sonra da Maradona ‘Tanrının eli' dediğinde aklıma o maç gelmişti.”

Nitekim Necdet Ergün, futbolu bırakırken de medyada yer alan haberlerin benzer başlıkları vardı; “Yerli Maradona, futbola veda etti”...

‘YENİ YILDIZLARI KEŞFEDİYORUZ'

ŞİMDİLERDE genç milli takımlar için yeni yetenekler keşfettiğini anlatan Necdet Ergün, sözlerine şöyle devam etti...

- Sekiz kişi bölge antrenörüyüz. Pazartesiden cumaya kadar küçük yaştaki çocuklara eğitim veriyoruz. 2000, 2001, 2002, 2003 doğumlu oyuncular İstanbul'daki takımlardan geliyorlar. Bunların hepsine eğitim veriyoruz orda. Maçlar başlayınca da akademi maçlarına gidiyoruz.

- Hem bölge karmalarını oluşturuyoruz. Hem de genç milli takımlara oyuncu seçiyoruz. Bizim oradaki görevlerimiz genç milli takımların alt yapısını oluşturmak.

Başarısızlık olunca kanıma dokunuyor

- ŞAMPİYONLUK süreci uzayınca bir Beşiktaşlı olarak bu benim kanıma dokunuyor. Sokakta yürürken ‘Ne olacak bu Beşiktaş'ın hali' sorularına muhatap oluyorum. Benim azalmasa da bazı taraftarların yüreğindeki sevgi azalıyor. Bugün 7-8 yaşındaki çocukları Beşiktaşlı yapabilmek zorlaşıyor.

- Yeni neslin Beşiktaşlı olabilmesi için takımın şampiyon olması gerekiyor. Taraftarın çoğalması için radyoda televizyonda gazetelerde Beşiktaş'ın başarılarıyla öne çıkması lazım. Takım 15 yıl şampiyon olamazsa 15 yaşına gelen çocuğu nasıl Beşiktaşlı yapabileceksin?

2 milyon Euro alıp kulübede oturuyorlar

“Ben futbol oynarken Beşiktaş'ta 4-5 kişide otomobil vardı. Şimdi 2 milyon Euro alıp, yedek oturan çok oyuncu var.”

BEŞİKTAŞ'ta takım arkadaşlarım Fikret, Ziya ve Süleyman 2 yıl idmanlara belediye otobüsüyle gidip geldi. Ben futbol oynarken takımda 4-5 futbolcunun otomobili vardı. Hem ülkenin gelişimi hem de alt yapıdan gelen futbolculara az paralar verildiği için otomobil alamazlardı. Bu gün 2 milyon Euro alanlar yedek kulübesinde oturuyor. Şimdi biz oynasak, 5 milyon Euro alırdık.

- Adanaspor ve Beşiktaş'ta oynadıktan sonra futbolu yeni bırakan Djordje Miliç başımızdaydı. Oyuncuların ruhundan çok iyi anlıyordu. Bir antrenmanda ‘Forvette iki santrafor oynatmak istiyorum. Sizce kimi almalıyız' diye bana, Serdar Bali ve Mehmet Ekşi'ye sordu. Üçümüz de aynı anda ‘Ali Kemal' dedik. Fenerbahçe'den Ali Kemal'i aldık ve Miliç takımı Ali Kemal ile beni çift santrafora koyarak 4-4-2 oynatmaya başladı.

- NEREDEYSE her iki senede bir Galatasaray veya Fenerbahçe şampiyon oluyor. Beşiktaş'ın şampiyonluğa ulaşma mesafeleri giderek uzuyor. Bunun nedeni mali yapı, oyuncu seçimi, uyum sağlanamaması, idari yapılanmalarda eksiklikler sayılabilir. Bunların hepsi bugün parça parça...
- Şimdi yeni stadın yapımı başladıktan sonra iki yıl içinde itici güç olan taraftarla birlikte Beşiktaş tekrar eski gücüne kavuşacaktır. Fikret Orman artık bu işi toparlamak için kollarını sıvadı. Yeni stadyumla birlikte yeni bir istikrar yakalanacaktır.

Olimpiyat yolu gözüküyor

KASIMPAŞA Stadı'nda küfür edilirse, stadyumun geri alınacağı söyleniyor. Bu durumda Olimpiyat Stadı seçeneğine doğru ilerleniyor sanki...

İlk ‘İtirafçı golcü' Dusan Bajevic'ti

FUTBOL tarihinde bir golü elle atıp, sonrasında itiraf eden ve golü iptal ettiren ilk futbolcu Dusan Bajevic'ti... Bajevic, Necdet Ergün'ün Galatasaray'a attığı golden 11 sene önce böyle ilginç bir itirafa imza atmıştı.

BİR ANI:

Hamam borcu olduğu için yıkanamadık

BEŞİKTAŞ'ta Şeref Stadı'nda oynarken sular akmıyordu Ortaköy Hamamı'na gittik hamamcı bizi almadı. Ben de dedim ki üstümüz çamur ve pis olduğu için mi almıyorsunuz? Hamamcı da dedi ki “Bir önceki hamam borcunuzu idareciler vermedi o yüzden almıyoruz” dedi.

İLHAN SÖYLER / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ



Konular Spor Haberleri