Reese Witherspoon: "Ailem önceliğim"

Neredeyse bir buçuk yıldır sinemayla ilgilenmediğini ifade eden ABD’li oyuncu Reese Witherspoon, “Benim için öncelik ailemdir” dedi.

Reese Witherspoon: "Ailem önceliğim"
- Anneniz ve büyükanneniz tarafından daha muhafazakar bir bölgede yetişmişsiniz ama şimdi baktığımızda gayet ileri görüşlü bir oyuncu karşımızda. Bunu neye borçlusunuz?

Her zaman büyükanneme çok akıllı olduğu halde neden çalışmadığını sorardım. O da anne babasının çocuk doğurduktan sonra çalışmasını onaylamadığını anlatırdı. Hayatında seçenekler bulunduğunun farkında değildi. Ben buna en yakın şahidim. Güneyde büyümek demek daha ataerkil olmak demek. Stanford Üniversitesi’ne başvurduğumda bir erkek meslektaşım “Asla başaramayacaksın. Seni istemezler” demişti. Ben de “Deneyeceğim” diye cevap vermiştim. Ve seçildim! Ama bu çelişkinin üstesinden gelemeseydim şimdi olduğum kadın olamayacaktım.

- En büyük destekçiniz anneniz miydi?

O en iyi dinleyicimdir. Komik olmadığım zamanlarda bile bana kendimi komik hissettirmiştir. Bana yaşama keyfi vermiştir. Her zaman “Bir şey yapılmasını istiyorsan kendin yap” der. Bana bu cümleyi 100 kez söylemiş olmalı, çocukken, gençken ve dün telefonda konuşurken…

‘Eşim en büyük destekçim’

- Jim ile neredeyse beş yıldır evlisiniz. Nasıl gidiyor?


Tanıştığımızda o 39 yaşındaydı. O zamandan bu yana çok değişmedik. Onu her geçen gün daha çok seviyorum.  Ben onun mutlu olmasını istiyorum o da benim. Günümün çoğunluğu “Acaba mutlu mudur?” diye düşünmekle geçiyor. O da benim için aynı şeyleri düşünüyor. Jim en büyük destekçim. Beni her zaman cesaretlendirir.

- Bir girişimci, yapımcı, oyuncu ve anne olarak zamanınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Önceliğim ailem. Neredeyse bir buçuk yıldır sinemayla ilgilenmiyorum. Kendi işime odaklanıyorum ama ayrıca vaktimi kızımla da geçirmek istiyorum.

- ‘Yılın Kadını’nın arkasında sizce ne var?

Aşkın, tutkunun ve cesaretin güvenli ağı vardır. Güçlü olmak için seni saran bir Ordu dolusu insan olmalı.

2011 yılında Jim Toth’la evlenen Witherspoon, bir yıl sonra oğlu Tennessee James’i dünyaya getirdi. Oyuncunun önceki evliliğinden de Ava ve Deacon adında iki çocuğu var.
Konular Röportaj