Reyhan Karaca 90'lara özlem duyuyor

Ocak ayında çıkardığı ‘Sobe’ isimli şarkısı için imajını yenileyen ve verdiği kilolarla hayranlarını şaşırtan Reyhan Karaca, şimdilerde ‘Şans’ adlı parçasıyla gönülleri fethediyor.

Reyhan Karaca 90'lara özlem duyuyor
Reyhan Karaca'nın Akşam'da yayınlanan röportajı...

Sobe’ adlı şarkının ardından şimdilerde ‘Şans’ adlı çalışmanızla ön plandasınız. Nasıl gidiyor çalışmalar? Şarkınız, size adı gibi uğurlu geldi mi?

Ocak ayında uzun zamandır istediğim ve hayalimde olan işi yaptım. Üstelik teklif Amerikalı bir müzisyenden geldi. Jay (Arpeggio) aynı zamanda ‘Sobe’ şarkısının prodüktörü. Isaac ile bu projeyi bana teklif ettiklerinde, tek amacım şarkıyı Murat Güneş’in sözleriyle hayalimdeki ekiple canlandırmaktı. Reyhan Karaca daha genç, dinamik ve dünya sounduyla zımba gibi geldi diyebilirim. Arkasından Ayla Çelik şarkısı olan ‘Şans’la yine ‘Sobe’ şarkısında çalıştığım arkadaşlarımla titiz bir çalışma sonucu başarıya başarı kattık

- Parçanızın klibi için Amerika’da kamera karşısına geçtiniz.
Amerika’nın çeşitli yerlerinde 4 ay içerisinde 2 klip çektik. İmaj yönetmenim Isaac Angel, yeni tarzımı belirledi. Pin- up kızı olmama karar verildi. Türkiye’de kostüm çalışmaları başladı. İşinde çok iyi bir styling olan Melis Perez, tüm malzemeleri titizlikle hazırlarken, aynı zaman içerisinde bizlerde ABD’deki mekanları tespit ettik. 7 gün içinde New York’da Jay ile yaptığımız şarkı kayıtları dahil 3 eyalet gezdik. Muhteşem sistematik bir çalışma haritasıyla bana göre şahane bir işe imza attık.

- Yeni projeleriniz için büyük bir değişim sürecine girdiniz. 42’den 36 bedene düştünüz. Nasıl zayıfladınız?
Yaklaşık 1 yıl önce diyetisyenim Orçun Kürüm’le bu yola girdik. Düzenli beslenme dışında beni alıp şu an benim için vazgeçilmez bir yer olan pilates ekibiyle tanıştırdı. O gün bugündür, metabolizmama en uygun diyet ve egzersizleri uygulamaya devam ediyorum.

- Uzun süredir müzik piyasası içerisindesiniz. Dünden bugüne sektörde yaşanan değişimi nasıl yorumluyorsunuz?
Müzikte genel olarak son 5-7 yıldır hızlı tüketim baş göstermekte… Bir şarkının ömrü neredeyse 1,5 ay civarı sürüyor. Dinleyiciler hemen yenisini sormaya başlıyor. Albüm yapmak uzun zaman aldığından sektör artık daha hızlı yol almak ve bu hıza yetişmek için single yapma yolunda ilerliyor. Bu hem daha az maliyetli, hem daha çabuk dinleyiciye ulaşma yolu. Bana sorarsanız, 90’lı yıllardaki kaliteyi yakalayan çok az insan var. Hal böyle olunca da kalıcı işler de fazla çıkmıyor. Bunun en büyük sorumlusu da bence tamamen dinleyici olmalı.

YURTDIŞINDA YAŞAMAYI HAYAL EDİYORUM

- Bunca yıl müziğe emek vermiş biri olarak hak ettiğiniz yerde misiniz?

Bazı olumsuzluklar nedeniyle duraklama dönemi yaşadım ve üretimi durdurdum. Fakat beni tanıyan insanlara beni sorsanız size ilk söyleyeceği şey sabırsız ve çalışkan olacaktır. Çalışmaya hiç ara vermedim ama o süre boyunca üretmedim. Şimdi arka arkaya yaptığım dikkat çekici işlerle, yeniden o açığı kapatmayı hedefledim ve ben hayatım boyunca hedeflediğim her şeyi yapmakla ünlüyümdür (gülüyor). Eğer bir aksilik olmazsa katlana katlana gelmem gereken en iyi yere en kısa zamanda geleceğim. Bu da benim kendime verdiğim söz (gülüyor).

- Birçok eski sanatçı müziğe küsüp, yaşamını başka bir yerde sürdürürken sizin aklınızdan hiç böyle bir düşünce geçti mi?
Hayır tabii ki de! Hem neden küseyim. O küsmek değil bence… Tembellik ve pes etmek... Hayatımda hiçbir şeyden pes etmedim ki bundan edeyim. Ben doğuştan savaşçı bir tipim. Elimden geldiğince her konuda savaşırım.  Aklıma koyduğum her şeyi yaptım. Sadece şunu istemişimdir ve hala da hayalini kurarım. Yurtdışında bir hayatım olsun ve orada da bir kariyer sahibi olarak yaşamalıyım. Bunu da hedeflerim arasına yerleştirdim.

- Şarkılarınız herkes tarafından seviliyor ve albümleriniz çok satıyordu. Fakat Reyhan Karaca neden popüler bir sanatçı olamadı?
(Gülüyor). Popüler sanatçı tamlamasından anladığınız nedir bilmiyorum ama 18 yıllık şarkılarım bugün hala herkesin dilinde. Konserlerimde binlerce kişi hep bir ağızdan şarkılarımı söylüyor. Yeni yaptığım şarkılarla gençlerin dinlediği soundu yakalayıp hala Türkiye’nin en büyük müzik şirketleri bana finansör oluyorsa; bana göre popüler olmak budur. Özel hayatımla hiçbir zaman gündeme gelmedim. Yoksa 3 yıl sonra unutulacak bir şarkıcı olsaydım şu an bu röportajda size cevap veriyor da olmazdım (gülüyor).

AİLEM HAYATIMDA OLMAZSA OLMAZIM

- Kendinizi hiç eleştirdiğiniz oldu mu?

Evet en fazla şikayet aldığım yönüm de bu (gülüyor). Hep daha iyisini istediğim için çok fazla ve acımasızca eleştiririm. Kendimi o yüzden bana aceleci, sabırsız, memnuniyetsiz diye de kızar arkadaşlarım (gülüyor).

- İleride albüm çıkarmayı düşünüyor musunuz? Yoksa single çıkartmaya devam mı?
Albümle ilgili planlarımız var ama bir müddet daha single çıkarmaya devam edeceğim. Yapımcı şirketim ne planlarsa ona göre yol alacağız.

- Hayatınızda olmazsa olmazlarınız nelerdir?
Ailem, annem, ablam… Kocaman bir aileyken o kadar ufacık kaldık ki… .Onlarsız bir hayat düşünemiyorum. Şarkı söylemek en büyük olmazsa olmazım ve arkadaşlarım, hayvanlarım, sporum, şan derslerim, mutluluk... olmazsa olmaz...
Konular Röportaj