Sarp Apak: "Umutlu bir dönemdeyim"

‘Jet Sosyete’ ile ekranlara dönen ve aynı zamanda baba olmaya hazırlanan Sarp Apak, “Çok heyecanlı ve umutlu bir dönemimdeyim. Özel hayatımda ve iş hayatımda net bir döneme girdim. Kendimi huzurlu ve güçlü hissediyorum” dedi.

Sarp Apak: "Umutlu bir dönemdeyim"
Sarp Apak'ın Vatan'da yayınlanan röportajı...

Jet Sosyete ile ekranlara dönüyorsunuz. Gülse Birsel’le daha önce de projeleriniz oldu, hep komedi türündeydi.

Üç yıldır heyecanla beklediğim bir senaryoydu. Okuduğumda çok beğendim, içimi bir huzur kapladı ve ilk günkü heyecanla sete gittim. Gülse ile olan projelerimiz tabii ki komedi üzerine, onun dışında aralarda draması olan işler de yaptım. Ama asıl işimi ve uzmanlık alanımı komedi olarak görüyorum.

Dizide ne bulacak izleyenler?

Jet Sosyete sizi mutlu edecek. Daha önceki işlerimizde olduğu gibi, burada da büyülü bir Gülse Birsel dokunuşu var. Seyircinin beklentisini karşılayacağına eminim.

Dizide Ozan karakterine hayat veriyorsunuz. Nasıl biri Ozan?

Ozan Özpamuk hayatında zorluk görmemiş,  zamanını eğlenmeye, gezmeye, tozmaya harcayan bir adam. Çapkın ,tembel, gamsız ama özünde iyi biri.

Yıllardır ekran önündesiniz, kendinizi izleyebiliyor musunuz?

İzlemeye özellikle dikkat ediyorum. Çok uzun soluklu dizilerde bile bölüm kaçırmadan izlemeye dikkat ederim. Kendini izlemek iyi bir idmandır. Tam istediğiniz gibi olduğunu düşündüğünüz sahneler hiç düşündüğünüz gibi olmazken, içinize sinmediğini düşündüğünüz sahneler çok güzel olabiliyor. Bu farkı anlamanın tek yolu kendini izlemektir.

Türkiye’de komediyi nasıl değerlendiyorsunuz?

Son sene itibariyle çok umut verici gelişmeler var. Biz bir mizah ülkesiyiz. Eğer ticari kaygılardan sıyrılıp fabrika ayarlarımıza dönersek tekrardan Yeşilçam gibi bir dönemin canlanacağını düşünüyorum.

Evlendiniz, yeni dizi, yeni film... Nasıl bir dönemdesiniz?

Çok heyecanlı ve umutlu bir dönemimdeyim. Netlik, şu hayattaki en önemli şey. Özel hayatımda ve iş hayatımda net bir döneme girdim. Sonuçlarını tecrübe ederek göreceğim. Ama kendimi huzurlu ve güçlü hissediyorum.

Oyunculuk dışında neler yapıyorsunuz?

Futbol ve basketbol benim en büyük hobim. Bu ikisi hem ruhuma hem bedenime iyi geliyor. Belki ilerleyen günlerde yeni hobiler ekleyebilirim, çocuk bakmak gibi.

Hayatınızın dönüm noktaları neler?

İlk dönüm noktası annemin ısrarıyla konservatuar sınavlarına girmem. İkinci dönüm noktası da Avrupa Yakası ekibine seçilmem. Bu iki olay sayesinde şu an tanıdığınız bildiğiniz kişiyim.
Konular Röportaj