Şenay Gürler'den çarpıcı açıklamalar

Ekranın ve beyaz perdenin sevilen yüzü Şenay Gürler; bilinmeyenlerini anlattı.

Şenay Gürler'den çarpıcı açıklamalar
Sözcü'den Edda Sönmez'in röportajı...

- Öncelikle ‘Kış Güneşi’ dizisine katılım süreciniz nasıl oldu?


Senaryo gönderildi, okudum ve daha sonra görüşmeye gittim. Karakter ile ilgili düşüncelerimi anlattım ve sonra da kabul ettim.

- Bir yıl sektörden uzak kaldınız…

Evet bir yıl ara vermek istedim. Çünkü çok uzun bir süredir ara vermeden çalışıyordum. Yorulmuştum. Tazelenmek ve yenilenmek için uzak kaldım. “Kasap Havası” ve “Kırık Kalpler Bankası” isimli iki filmde oynadım. Hayatım boyunca hedeflerimden biri dünyayı gezmekti. Böyle bir fırsatım oldu ve çok güzel yerlere gittim. Değişik insanlarla ve kültürlerle tanıştım benim için çok keyifli bir dönemdi.

EVLİLİK BANA UZAK

- Aşka gelelim. Semih Saygıner ile ilişkiniz nasıl gidiyor?

Şu anda güzel… İki insanın birlikte olması birbirini anlaması ve ruhlarının birbirine değebilmesi bence yeterli geliyor. Onun dışında evlilik kavramı bana uzak. Ama hayat bu, bakarsınız düşünürüm. Şu anda sadece anı yaşıyorum.

- Aşk sizi nasıl bir kadın yapar?

Daha canlı oluyorum. O duyguyu korumak gerek.

GEZMEK BENİ MUTLU EDİYOR

- Bir yıl içinde kaç ülke gezdiniz?


8’e yakın ülke gezdim… Gezmek bana mutluluk veriyor.

- En çok hangi ülkeyi beğendiğiniz?

Kore. Hem kültürü, hem görselliği, hem de insanlarıyla enteresan bir yerdi. Yemeklerine de bayıldım. Onun dışında Lizbon’u çok sevdim. Mexico City çok etkileyici bir yerdi. Değişik bir deneyimdi benim için.

- Hayatın nasıl bir dönemindesiniz?

Keyifli ve güzel bir dönemindeyim. Hayattan daha haz aldığım, içsel olarak güçlü hissettiğim…

Güzellik bence bir bütün

– Ekranda bir kadın için yetenek kadar güzellik de kriter… Sizin güzellik algınız nasıl?

Güzellik kavramı çok tartışılan ve kişiye göre değişen bir şey. Ben bir bütün olduğunu düşünüyorum güzelliğin. Sadece fiziksel güzellik bir süre sonra etkilememeye başlıyor insanı. Ruhunuzu da beslemeniz gerekiyor. Güzelliğim için cildimi temiz tutuyorum, iyi besleniyorum en önemlisi spor yapıyorum ve masaj yaptırıyorum. Cildim anneme benzese bile fizik olarak babama benziyorum.

İzmir’i çok özlüyorum

- Özlüyor musunuz İzmir’i?


Çok özlüyorum uzun süredir de gitmedim. Benim İstanbul’da hiç akrabam yok. Arkadaşlarım, dostlarım var, çok değerliler ama ailem orada. İzmirliler genellikle sevmezler İstanbul’u ama ben çok seviyorum.

Değişime ve gelişime açık olun

- Genç oyunculara tavsiyeleriniz var mı?


Algıları açık olsun. Dünyaya, değişime ve gelişime açık olsunlar. Aynılaşmaya karşı çıksınlar.

- Vizyona giren komedi filmleri hakkında neler söylersiniz?

Çok iyi komedi oyuncularımız var ama senaryolar birbirinin aynısı. Espri anlayışının yukarı çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Şimdiki Şenay ile eski Şenay farklı

- Keşkeleriniz var mı?

Hayatımda ne yaşadıysam ne hata yaptıysam o hatayı o zaman dilimi içerisinde yaptığımı düşünüyorum. O zaman dilimi içerisinde farklı davranamazdım herhalde o yüzden keşke demiyorum. Şimdiki Şenay ile o zamanki Şenay farklıydı. Şimdiki Şenay başka bir Şenay. Keşkelere çok yer vermemeye çalışıyorum hayatımda.
Konular Röportaj