'Şimdiye kadar hedeflerime ulaştım'

İTÜ’de moda tasarımı okuyan Bestemsu Özdemir, ‘Kara Para Aşk’ dizisindeki güzelliği ve performansıyla kısa sürede adını ön plana çıkarmayı başardı.

'Şimdiye kadar hedeflerime ulaştım'
Akşam Life'dan Erçin Dağ Eysen'in röportajı..

Oyuncu olmak istediğinize ne zaman karar verdiniz ve harekete geçtiniz?

Menajerim Cem Tatlıtuğ’la tanıştığımda karar verdim diyebilirim.

Kısa sürede o genç yetenekler arasından sıyrılmayı nasıl başardınız?
Bunun sebebi sanırım iş ahlakı oluyor. Eğer yapmanız gereken şeyleri yapıp, senaryoyu okuyup ezberinizi yapıp çalışıp geliyorsanız setinize, ekip arkadaşlarınız arasında ayrım yapmadan herkesin aynı ekibin parçası olduğunun farkındaysanız; set ahlakınız da varsa bunların hepsi bu piyasada kalıcı olmak adına güzellikten hatta bazen oyunculuktan önde geliyor diyebilirim. Menajerim bana çok çalışmam dışında hep bunları da tembih etti. Zaten çok uzun zamandır Cem Bey’le beraber çalışıyoruz. Yaşım çok ufaktı çalışmaya başladığımızda ve her şeyin nasıl olması gerektiğini benim de bu düzende nasıl durmam gerektiğini anlattı. Bu sayede sıyrıldım sanırım (Gülüyor).

‘Kara Para Aşk’ dizisine nasıl dahil oldunuz?
En başından beri çalışmak istediğim yapım şirketi Ay Yapım’dı. İlk görüşmeye gittiğimde henüz hazır değildim bu şirket için (Gülüyor). Sonrasında Kara Para Aşk için görüşmeye gittim. Hatta ilk audition da benden alındı. Birkaç hafta sonra belli olup işin okeylendiğini öğrenmem benim için çok güzel bir andı. 

Bize rolünüzden bahseder misiniz? Nasıl bir karakter Nilüfer?
Nilüfer, aşkla aile arasında kalmış, geçmişinde herhangi bir acı olmasa da ailesinden sevgiden çok maddi destek görmüş, bu sebeple sevgiye aç bir karakter… Aslında sevilmeye ihtiyacı var ve sevgi gördüğü noktada da sorgulamadan, karşısındaki kim, iyi mi kötü mü diye düşünmeden  kendini tamamen teslim edebilen ve aşkı merkeze koyan bir kız… Aslında anlaşılması çok kolay ve hâlâ biraz saf bir karakter.  Zamanla değil de bir anda büyümek zorunda kalmış bir insan… .

TUBA’NIN HARİKA BİR ENERJİSİ VAR 

Tuba Büyüküstün’le iki kardeşi oynuyorsunuz. Nasıl, iyi anlaştınız mı?

Ben ilk tanışmaya gittiğimiz gün çok gergindim. Hazal Türesan yani ( Aslı) karakteri o da yanımdaydı. Bize kardeşler tanışacak denildi, bizde de erken gitmiş olmanın da bir gerginliği vardı. Tuba’yı beklerken de nasıl biri acaba diye sorularımız vardı. O sırada Tuba geldi harika enerjisi ve güler yüzüyle… O anda benim kafamdaki her şey uçtu gitti zaten. Görüşme bittikten sonra biz kalkmayıp dört kadın sohbetimize devam ettik. Çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Bir de şu var üçümüz de yengeç burcuyuz, daha da iyi anlaşmamıza sebep oldu tabii bu… Şu anda da çok güzel bir ilişkimiz var ve çok mutluyum bu karakteri canlandırdığım, Tuba’yla da abla kardeşi oynadığım için (Gülüyor)…  

Seyircinin diziye bu kadar çok ilgi göstermesinin sebebi ne sizce?
Hem aşkın hem de aksiyonun iç içe olması bence seyirciyi en çok çeken özelliğimiz oldu. 

Set ortamında sizi en çok mutlu eden şey ne?
Sete gittiğim her an çok mutluyum. Çok klasik olacak belki ama tüm samimiyetimle söylüyorum Kara Para Aşk seti harika bir set… Harika insanlar var sete her gün güle oynaya gitmeme sebep oluyorlar. Çok iyi anlaşan, çok güzel bir ekibiz. O yüzden sette her şeye gülüp her şeyle mutlu olabiliyorum. Set arasında orada vakit geçirecek hatta set bittiğinde bile kalıp sohbet edecek kadar seviyorum setimi..

TEK BİR İDOLÜM YOK

Oyunculuktaki idolünüz kim?

Tek bir idol veremem. Başka başka oyuncularda başka başka şeyler seviyorum. Takip ettiğim bir kaç insan var o yüzden tek bir isimle bu oyuncu diyemeyeceğim size.

Çocukken ne hayali kurardınız? Geleceğe dair planlarınızda oyunculuk var mıydı?
Çocukken voleybolcu olmakla başlayan sonrasında mücevher tasarımına dönen en son da moda tasarımı olarak sabit kalan bir hayalim vardı. Oyuncu olmayı hiç düşünmemiştim. Hâlâ İTÜ’de Moda tasarım okuyorum. Ama oyunculuğa iyi ki başlamışım çünkü beni çok mutlu eden bir işi yapıyorum.

Kendinize bir kariyer planı yaptınız mı?
Menajerim Cem Tatlıtuğ böyle bir yol haritası çizdi, ilk günden beri de buna göre ilerlemeye çalışıyoruz ve çok şükür ki her şey yolunda gitti şimdiye kadar hep istediğimiz hedeflerimize ulaştık. Umarım ki hep de böyle yolunda gider (Gülüyor). Buradan da tekrar dile getirmiş olayım; çok teşekkür ederim Cem Bey (Gülüyor).

Hayattan karşılığını alamadığınız bir şey olduğunu düşünüyor musunuz?
Hayır düşünmüyorum. İyi kötü her şeyin bir sebebi olduğuna ve daha hayırlısı olduğuna inananlardanım. O yüzden böyle bir düşüncem yok.

İşiniz dışındaki en büyük mutluluğunuz nedir şu anda hayatta?
Köpeklerim Body ve Lady benim mutluluk kaynaklarım zaten. Resim yapıyorum beni huzurlu kılıyor ve tabii ki ailem, ilişkim ve arkadaşlarım. Onların varlığı beni mutlu etmeye yetiyor zaten. Bir de hayvanları korumakla ilgili yapmak istediğim şeyler var. Eğer onlarla ilgili bir adım atabilirsem gerçekten çok ama çok mutlu olacağım. Lütfen hayvanları koruyalım, onlara yardımcı olalım onlar bize muhtaçlar, lütfen vicdanlı olalım. 
Konular Röportaj