Sinem Öztürk: "Hayvan dostuyum"

Paramparça dizisinin 'Selma'sı Sinem Öztürk “Şu anda dört köpeğim var. İkisi bahçede, ikisi evde. Hayvanların yağlıboya resimlerini yapıyorum. O resimleri sergileyip, elde edeceğim geliri hayvan barınaklarına bağışlayacağım” diyor...

Sinem Öztürk: "Hayvan dostuyum"
Sözcü'den Yüksel Şengül'ün röportajı...

– Paramparça'yı izliyor muydun?


Paramparça'yı keyifle izliyordum. Önce izleyicisiydim, sonra oyuncusu oldum.

– Sevdiğin oyuncular…

Ebru Özkan, Barış Falay, Erkan Petekkaya… Ebru'nun (Özkan) asaleti, güzelliği beni her zaman büyüledi. Bir tablodaki karakter gibidir.

– Teklif nasıl geldi?

Erkan (Petekkaya) bizim nikah şahidimizdi. Mustafa Uslu'yla 2016 Mart ayında tanıştık, Mayıs ayında da evlendik. Ben daha önceden yıldırım aşk ve yıldırım nikah yaşayacağımı hissetmiştim.

SEZGİLERİM GÜÇLÜDÜR

– Kehanet…

Kehanetlerim vardır. Sezgilerim inanılmaz güçlüdür. 9 Mart günü hayatımı değiştirecek müthiş bir olay yaşayacağımı biliyordum. Nitekim hislerim doğru çıktı ve o gün eşimle tanıştım.

– Daha önce Kiralık Aşk'ta Yasemin rolündeydin.

Kiralık Aşk'taki Yasemin rolünü de severek oynadım. Ayrılsam da diziyi severek izlemeye devam ediyorum.

– Diziden ayrılışın yankılar yarattı, dedikodular çıktı.

Saçma sapan şeyler söylendi, yazıldı, çizildi. (Eşi Mustafa Uslu'nun Sinem Öztürk'ü dizinin görsel yönetmeni Bekir Toplar'ın eski sevgilisi olduğu için kıskandığı iddia edilmişti.) Bu tür gerçek dışı dedikodulara daima kulaklarımı tıkıyorum.

– Paramparça'da Selma rolünde izliyoruz seni…

Kiralık Aşk'ın Yasemin'i de Paramparça'nın Selma'sı da güçlü kadınlar.

ALDIĞIM ÖDÜL MUTLU ETTİ

– Yasemin ödül getirdi…

Evet, bu yıl ikincisi verilen Türkiye Gençlik Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçildim. Bu ödül beni çok mutlu etti. Dilerim, Selma rolünden de ödül alırım.

Setteki ilk gün çok utangaçtım

– Selma'nın yerinde olsan aynı intikam duygularını taşır mıydın?

Selma'nın kocası hapisteyken Harun'un yüzünden intihar etti. Selma'nın yerinde olsam ben de intikam ateşiyle yanıp tutuşurum. Kocamın ölümüne neden olan kişiyi yakarım, yaşatmam.

– Setteki ilk günün nasıl geçti, heyecanlı mıydın?

Setteki ilk gün çok utangaçtım. Eşim elimden tuttu ve tıpkı okula giden öğrenci gibi beni sete götürdü.

– Devam eden bir diziye sonradan dahil olmak dezavantaj mıdır, avantaj mıdır?

Her şey bizim elimizde. Olumlu ve olumsuzluk bize bağlı. İstekle, arzuyla katıldım diziye ve çok şükür her şey yolunda gidiyor. Mutluyum, evliliğim de çok iyi gidiyor. Allah nazarlardan saklasın.

Gizem dolu bir kadın

– Selma, Yasemin'den biraz farklı gibi…

Selma gizemli, sürprizleri olan bir kadın. Hayatın içinden geliyor. Acılı ve haklı bir kadın. Harun (Barış Falay) yüzünden kocası hayatını kaybetmiş, ölmüş.

– Sürprizler olacak galiba…

Bir yanda Cihan (Erkan Petekkaya) diğer yanda Harun (Barış Falay) var Selma için. Seyirci onun hangisiyle ittifak halinde olduğunu kestiremiyor.

Kısa metrajlı filmleri seviyorum

– Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü mezunusun. 26 kısa metrajlı filmde oynadın, 8 kısa metrajlı filmi yönettin…

Kısa metraj filmleri çok seviyorum.

– Bir sinema filmi geliyor galiba…

Muhteşem bir sinema projesi geliyor. Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu gibi güçlü isimler yer alıyor. Senaryo eşime ait. İlk tanıştığımızda bu senaryoyu anlattı ve iki gözüm iki çeşme ağlamıştım.

Filmim Kore'de geçiyor

– Çekilecek filmin hikayesi nasıl?

Kore Savaşı'nda yaşanmış gerçek bir hikaye bu. Türk birliğiyle giden asker İsmail'in orada tanıdığı küçük bir Koreli kıza sahip çıkışı anlatılıyor. Savaş sonrası uzun yıllar geçiyor ve İsmail'in yeniden Kore'ye gidişiyle buluşuyorlar. Ay yüzlü bir kızla ay yıldızlı bir askerin öyküsü bu. Türk askerinin merhametini anlatan bir film.

– Şu “kalkışma”dan sonra bunu anlatmak lazım…

Askerimiz, Mahmetçiğimiz bizim her şeyimizdir. Onların arasına karışan hainlere kızalım, onlardan nefret edelim. Mehmetçik bu vatanın öz çocuklarıdır.

İsmail Bey yaşıyor mu?

İsmail Bey hayatta. Yakında çekimler başlayacak, ilkbahar gibi de vizyona gireceğiz.

ANNE OLMAK GÜZEL OLACAK

– Anneliği düşünüyor musun?

31 yaşındayım ve anne olmayı elbette çok istiyorum. Ancak şu anda değil. Çünkü doğrurursam çocuğum 3-4 yaşına gelene kadar oyunculuğu bırakarak, onun yanında olurum. Ayrıca, eşimle karar aldık, çocuğumuzu çiftlikte, doğanın kucağında büyüteceğiz.

– Çiftlikte hayvanlar da olacak mı?

Kelimenin tam anlamıyla hayvan dostuyum. Şu anda dört köpeğim var. İkisi bahçede, ikisi evde. Hayvanların yağlıboya resimlerini yapıyorum. O resimleri sergileyip, elde edeceğim geliri hayvan barınaklarına bağışlayacağım.
Konular Röportaj