Tuğba Yurt: 'Örnek aldığım kimse yok'

‘Sakin Ol’ ile çıkış yapan Tuğba Yurt, hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. ‘Oh Oh’ adlı yeni single çalışmasıyla başarısını pekiştiren genç şarkıcı, insanın daima kendisiyle rekabet halinde olması gerektiğini düşünüyor.

Tuğba Yurt: 'Örnek aldığım kimse yok'
Tuğba Yurt'un Akşam'da yayınlanan röportajı..

-Müzik serüveniniz nasıl başladı?

Müzik eğitimime 11 yaşında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda başladım. Şu an halen yüksek lisansıma devam etmekteyim. Klasik Batı Müziği eğitimi gördüm ve uzun yıllar Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nda Viyola sanatçısı olarak görev aldım. Eğitim hayatım devam ederken bir enstrüman çalmanın yanı sıra severek yaptığım bir diğer şey ise şarkı söylemekti. Bunu da uzun yıllar sürdürerek yoluma bu şekilde devam etmeyi tercih ettim.

-Albüm yapmaya nasıl karar verdiniz?
Bursa'da sahne aldığım bir mekânda tesadüfen Haluk Levent'te beni dinleyenler arasındaydı. Kendisini sahneye davet ettim ve birlikte 1-2 şarkı söyledik. Çok güzel bir sesim olduğunu ve mutlaka bir albüm yapmam gerektiğini söyledi. Bu vesileyle tanımış olduğum kişiler bunun üzerine albüm yapma teklifinde bulundular. Ve sonrasında ilk albümüm olan ‘Aşk'a Emanet'i çıkardım.

Kişi her zaman kendi olmalı

-Kendinize örnek aldığınız bir sanatçı var mıdır?

Örnek aldığım kimse yok. Ben her zaman kişinin kendisi olması taraftarıyım aslında ama işini takdir ettiğim ve müziğini beğenerek dinlediğim isimler de var.

- ‘Sakin Ol’ projesi nasıl oluştu?
Aslında tesadüf eseri bir araya geldik. Daha öncesinde Doğukan Manço ile bir tanışıklığım olmamıştı. Menajerlerimiz vesilesiyle bir araya geldik. Zaten eski bir Sezen Aksu şarkısı olması bu projeyi benim için daha cazip hale getirdi. Güzel bir ekip çalışması sonucunda da ortaya çok güzel bir iş çıktı ve benim de içinde bulunduğum önemli projeler arasındadır. Beklentimizin çok üzerinde bir geri dönüş aldık. Bu da bizi tabii ki çok mutlu etti.
Nefesim el verdikçe şarkı söylemek istiyorum

- Sezen Aksu’nun sizin için önemi nedir?
Sezen Aksu şarkılarının her müzisyen için önemi büyüktür. Benim için de tabii ki... Kendimi ve duygularımı en iyi ifade edebildiğim şarkıların sahibi. Uzun yıllar boyunca da onun şarkılarını sahnemde yaşatmaya devam edeceğim.

- Müzikteki hedefiniz nedir?
Müziğimle var olmak ve nefesim elverdiğince şarkı söylemek.

-Müzik piyasasındaki rekabeti nasıl görüyorsunuz?
Her sektörde olduğu gibi müzik sektöründe de rekabet çok fazla. Önemli olan kişinin kendisiyle olan rekabetidir. Dinleyenlerime nasıl daha iyi bir müzik sunabilirim, kendime daha neler katabilirim diyebilmeli. Zaten bu noktada kişi kendisinin neleri daha iyi yapabileceğini düşünürse ve o yolda ilerlerse başarı gelecektir diye düşünüyorum.

-Yeni single çalışmanız ''Oh Oh'' hakkında neler söylemek istersiniz?
Aslında uzun zamandan beri yeniden yorumlamayı düşündüğüm ve çok sevdiğim bir Sezen Aksu şarkısı. Melodik altyapısının, sözlerinin ve enerjisinin insanlar üzerinde çok büyük bir etki yaratacağına inandım. Aranjesi Serkan Balkan'a, remix versiyonu ise David Şaboy'a ait. Sizin vesilenizle başta bu şarkıyı bana emanet eden Sezen Aksu olmak üzere, bu şarkının oluşumunda emeği geçen tüm müzisyen dostlarıma tekrar teşekkür ederim.

-Klip çekimleriniz nasıl gerçekleşti?
Klip yönetmenimiz Mustafa Özen. Çekimlerimiz Beykoz Kundura Fabrikası'nın içerisindeki Plato'da yaklaşık 80 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi. Eski mahalle kültürünü farklı ve renkli bir cast ekibiyle, insanlara hem tebessüm ettiren hem de inceden düşündüren bir hikâye anlatmak istedik. Çekimlerimizde kendi orkestram da bana eşlik etti. Biz çekimler esnasında çok eğlendik, umarım izleyenlere de aynı keyfi verebiliriz.
Konular Röportaj