Tülin Şahin'den çarpıcı açıklamalar

Tülin Şahin, mesleğinin zirvesinde yaşıyor… Meslektaşları yıllar içerisinde farklı meslek dallarına el atsa da 15 yıldır istikrarlı bir şekilde mankenliğe devam eden Tülin Şahin, çalışmalarıyla adını dünyaya da duyurdu.

Tülin Şahin'den çarpıcı açıklamalar
Tülin Şahin'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Model olmanın en büyük avantajı ve dezavantajı nedir? 


En büyük avantajı tüm dünyanın her yeri iş yerim ve ofisim oldu (gülüyor). Sabit bir yerde çekimler yapmıyoruz. Dünyanın farklı yerlerinde farklı insanlarla birlikte çalışmaktan çok şey öğreniyorum. Dezavantajı ise dışarıdan görüldüğü gibi ya da algılandığı gibi kolay bir iş değil. Gerçi tüm işler zor ama bizim mesleğimiz fiziğe ve enerjiye dayalı olduğu için diğerlerine oranla daha zor. Enerjinizi sürekli yüksek tutmanız gerekiyor. Başka biri kötü bir gün geçiriyor olabilir ama bizim bunu hiç belli etmememiz gerekiyor. Çünkü insanlar her yerde size gelip ‘merhaba’ demek isteyebiliyor. 

- İnsanların devamlı ne kadar güzel olduğunuzu söyleyip durmasından sıkıldığınız oluyor mu?

Gelip geçici bir olguya iltifat edildiğini asla unutmadığın ve kendini buna fazla kaptırmadığın sürece benim için bir sorun yok. İltifatlarını, beğenilerini dile getirenlere de buradan çok teşekkürler.

- Sizi en mutlu eden iltifat hangisi?

İşlerimi takdir etmeleri ve iyi bir insan olduğumu düşünmeleridir. 

YARIŞIM KENDİMLEDİR

- Mankenler arasında sıkı bir rekabet var mı? İşten işe koşmanız diğer meslektaşlarınızı korkutuyor mudur?

Her meslekte rekabet vardır. Rekabet olmalı ki kalite artmalı. Ama benim yarışım hep kendimledir. Bir gün öncekinden daha iyi olmanın peşindeyim.

- Mutlu bir evliliğiniz var. İşinle özel yaşantın arasındaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz?

Bu işleri çok düşündüğün üzerine fazla kurgu yaptığın zaman olmaz. Ben sadece işimi en iyi şekilde yapmaya çalışan biriyim. Benim de diğer kadınlardan bir farkım yok. Birçok evli kadın gibiyim. Benim hayatımda sadece bol bol spot ışıkları ve kameralar var (gülüyor). Yıllardır işimi en iyi şekilde yapmamdaki en büyük destekçim eşim olmuştur.

- Önümüzdeki yıllarda kariyeriniz için neler yapmak istiyorsunuz?

Ben böyle devam edeceğim (gülüyor). Kimsede dizi ve film konusunda ısrar etmesin. Dünyadaki modellerin kariyerlerine bakarsanız hepsi sadece modellikle ilgileniyor.  Aynı zamanda 20-25 yıllık bir mankenlik kariyerinden bahsediyorum. Benim kariyerimi de yurtdışında bağlı bulunduğum 20 ajansım yönetiyor. Irina Shayk, Candice Swanepoel, Alesandra Ambrosio, Toni Garn, Cara Delevigne... gibi birçok modelin bağlı bulunduğu ajanslar bunlar. Bu işe başladığım andan itibaren 15 yıldır yurtdışı kariyerimi onlar yönetiyor.  E bir bildikleri de vardır değil mi? (gülüyor).

GÜZELLİK GÖRECELİDİR

- Güzel bir kadınsınız. Sizin için güzelliğin tanımı nedir?

Güzellik göreceli bir kavramdır. Çok güzel bir kadın düşününün ama içi kötüyse ne fayda… Bir anda gider o kadının kusursuz güzelliği… Onun için insanı güzel kılan kalptir. Çünkü fiziki güzellik geçici, kalıcı olan her zaman güzel bir kalptir.

- Geçtiğimiz günlerde dünyanın en iyi 50 top modeli arasına girdiniz. Size neler hissettirdi?

İnanamadım. İlk başta gerçekten kalakaldım (gülüyor). Dünyanın en efsane top modelleriyle aynı listede olmak kendim, mesleğim ve ülkem adına gurur verici diye düşünüyorum.

- “Hayatımda şu şöyle olmasaydı daha iyi olurdu” dediğiniz bir anınız oldu mu?

Desek ne fayda ki? Zamanı geri alabiliyor muyuz? Artı ben hepsine tecrübe, ders oldu diye olumlu tarafından bakmaya çalışırım. Başka türlü nasıl öğrenip, olgunlaşacağız?

KOZMETİKLER İLK BANA GELİR

Kozmetik ve bakım ürünleriyle işim nedeniyle aram çok iyi. Yurtdışında piyasaya çıkmadan birçok kozmetik ürünleri ajanslarıma benim adıma gönderiliyor. Herkesten önce haberim oluyor yeni çıkacak bir ürün hakkında. Dolayısıyla çok fazla kozmetik ürünü test etmiş oluyorum.

ÇİKOLATAYLA MUTLU BİR İNSANIM

Yaz- kış düzenli spor yaptığım için her gün istediğimi yiyebiliyorum. Hatta insanlar çikolata yediğimi gördükçe gözlerine inanamıyor. Her gün mutlaka bir paket yiyiyorum. Çikolatayla mutlu olan bir insanım. 
Konular Röportaj