Yeşim Salkım: 'Eller havaya bir hayatım yok'

Geçtiğimiz haftalarda geçirdiği ciddi ameliyat sebebiyle ertelediği single çalışması ‘Şehrin Işıkları’, Yeşim Salkım’ın yeniden doğuş hikayesi oldu.

Yeşim Salkım: 'Eller havaya bir hayatım yok'
Yeşim Salkım'ın Akşam'da yayınlanan röportajı..

- Yeni single çalışmanız öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Albüm fikri son dönemde artık şarkıcılar arasında popülaritesini yitirdi. Bu akımın sizce sebebi maddi kaygılar olabilir mi?

Albümlerin maddi anlamda büyük getirisi yok. Tam tersi tüm dünya single üzerinden yürüyor. Bende bundan sora yoluma bu şekilde devam edeceğim.

- Popüler kültürden uzak romantik bir şarkı seçmişsiniz. Bu seçim yaşınızın ve sanat hayatınızın oturduğu anlamına mı geliyor?
Ben daha çok aşk şarkıları söylemeyi seviyorum. Öyle çok eller havaya bir hayatım yok ama yaz için biraz daha hareketli bir şarkı hazırladık. Haziran ayında inşallah onu çıkaracağız.

HAYATTA HER ZAMAN EKSİK BİR ŞEYLER VARDIR

- Mesleğinizde eksiğim ya da bunu eksik yaptım dediğiniz bir şey var mı?

Her zaman eksik bir şeyler vardır hayatta. İnsan büyüdükçe ve olgunlaştıkça bunları fark eder daha yapmak istediğim çok şey var. Rabbim sağlık verdikçe o da olur.

- Diğer bir yandan oyunculukta kanınıza iyice işledi. ‘Kocamın Ailesi’ dizisi nasıl gidiyor? İzleyiciyi daha neler bekliyor?
Dizimiz çok samimi ve içten olduğu için çok sevildi. Sezonda ara verip devam etmeyi planlıyor yapımcımız, inşallah devam edeceğiz biz de. Görüşmelere devam ediyoruz, yeni sezonda kısmetse ekranda olacağız büyük sürpriz sezon finalinde.

- Geçtiğimiz günlerde ciddi bir ameliyat geçirdiniz. Birçok kadının ürktüğü bir durumdur bu. Nasıl bir dönemden geçtiniz?
Çok zor bir süreçti ve bitti gitti çok şükür. Bir kadın için bu operasyonlar çok zor. Sonrası ne olacak gibi  sonuçlar gelene kadar endişeli bir süreç başlıyor. Konser sonrası aniden yaşandığı için önce şok geçiriyorsunuz bir de Türkiye’de olmamak kendinizi yalnız hissettiriyor. Ben Kıbrıs’ta ilk olarak hastalandım ama şimdi çok iyiyim.

-Bu konuda tavsiyeleriniz var mı?
Hanımlar sağlıklarını ihmal etmesinler tek tavsiye bu. Her şeyin başı sağlık. Sağlığın her şeyden önce geldiğini onu kaybetmeden bilmek anlamak gerek diye düşünüyorum.

YAZIN BİR AY TATİL YAPACAĞIM

-Yaz döneminde çalışmayı düşünüyor musunuz?

Yaz aylarında set arası bir ay tatil yapmayı planlıyorum. Tabii ki ailem, çocuklarım hep beraber yoğun kış döneminin acısını çıkartacağız. Sonra konserler var devam eden. Tabii ki sahneye, televizyon gibi ara vermek mümkün değil. Sahne her zaman var zaten. Sonra da dizimizin çekimleri başlayacak ama 1 ay ailemle tatil yapacağım.

- Sizi son dönemlerde magazinden sansasyondan uzak sade bir yaşantıda izliyoruz. Tercihiniz bu yönde mi?
Evet. Çok yoğun çalışıyorum belki bu yüzden olabilir ama bu arada şimdilerde yeni çalışmam ‘Şehrin Işıkları’ şarkım çıktı. Tabii ki promosyon yapmak lazım (gülüyor).

EN BÜYÜK KEYFİM PİKNİK YAPMAK

- Yeşim Salkım olarak ailece yapmaktan en çok hoşlandığınız şey nedir?

Tatil yapmak, piknik yapmak, evde zaman geçirmek, sinema ve tiyatroya gitmek.

- Son olarak eklemek istediğiniz sevenlerinize vereceğiniz haber ya da sürprizler var mı?
Sevdiklerimizin ve yaşamın kıymetini bilmek çok önemli. Bunu asla unutmadan yaşayalım.
Konular Röportaj