12 kişinin öldüğü feci kazada "Şoför uyudu" iddiası

Türkiye’yi derin üzüntüye boğan Yozgat’taki kazaya ilişkin ilk tespitler olayın sürücüden kaynaklandığı yönünde. Yozgat Valisi Özkan: "Yol ne bir keskin viraja ne de kazaya neden olacak bir yapıya sahip değil. Şoförün uyuduğunu tahmin ediyoruz"

12 kişinin öldüğü feci kazada "Şoför uyudu" iddiası

Sabah Gazetesi'nden Tarık Yılmaz'ın haberine göre Sivas'tan İstanbul'a giderken, Yozgat Sorgun'da kontrolden çıkarak karşı yola geçen ve 20 metrelik uçuruma yuvarlanan otobüste yaralanan 20 kişiden durumu ağır olan bir kişi daha yaşamını yitirdi.

Kazada ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Otobüsün sürücüsü Adem Tatlısu (58), Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül, oğlu Eymen Kadir Hasgül, İlker Akdağ, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun'un kazada öldüğü açıklandı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kazanın önceki gece 23.58 sıralarında, Sorgun'a 5 km mesafede meydana geldiğini belirterek, "Kazanın meydana geldiği yol, keskin viraj ya da kazaya neden olacak bir yapıya sahip değil. O nedenle şoförün uyuduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Kazadan yaralı kurtulan yolculardan Muhittin Ateş, "Uyuyordum, çığlık seslerine uyanınca, otobüsün bariyerlere çarptığını ve aşağı uçtuğumuzu gördüm. Yuvarlanıyorduk. Mahşer yeri gibiydi, feryatlar yükseliyordu. Kendimde önemli bir şey olmadığını görünce, diğer yaralılara yardım ettim" dedi.

Cihat Çalışkan ise "Otobüse Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinden bindim. Uyuyordum, bağırma sesiyle uyandım. Otobüs sağ-sol yaparak bariyeri aşıp uçuruma doğru yuvarlanarak ağaçlara çarptı. Savrulma sırasında yanımdaki genç, otobüsten düştü. O savurma beni de yere attı" dedi.