21 yaşındaki Umut'un hayallerini yıkan kaza

Aydın'da arkadaşının sürdüğü motosiklet kazasında kolu dirseğinden kopan 21 yaşındaki Umut Soner Kara hayata döndürüldü, ancak çok geç kalındığı için kolu yerine dikilemedi. Astsubaylık sınavını kazanan genç, koluyla birlikte hayalini de yitirdiğini öğrenince yıkıldı.

21 yaşındaki Umut'un hayallerini yıkan kaza

Yeni Asır Gazetesi'nden Kazım Yörükçe'nin haberine göre Aydın'da geçirdiği motosiklet kazası sonucu sol kolu kopan 21 yaşındaki Umut Soner Kara'nın zamana karşı yarışla kurtarılmaya çalışılan kolu yerine dikilemedi.

Astsubaylık sınavını kazanan ve 20 gün sonra mülakata girmeye hazırlanan genç, ameliyatın ardından kolunu kaybettiğini öğrenince kahroldu. Çine ilçesi Söğütçük mevkiinde geçtiğimiz hafta yaşanan kazada Emre Samsa, motosikletiyle aşırı hızla girdiği virajı alamayarak bariyere çarptı. Motosikletin savrulmasıyla sürücü Emre Samsa ile arkasında oturan arkadaşı Umut Soner Kara yere düşerek metrelerce sürüklendiler. Bu sırada beton bariyere çarpan Kara'nın sol kolu dirseğinden koptu.

EGE'YE SEVK EDİLDİ AMA...

Korkunç kazanın ardından kaldırıldığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen 21 yaşındaki Soner Kara, burada Kalp ve Damar Cerrahi Servisi'nde acilen ameliyata alındı. Doktorların kritik müdahalesiyle hayata tutunan Kara'nın kopan kolunu da kurtarmak için zamana karşı yarış verildi ancak olayın üzerinden 8 saat geçmesi yüzünden koldaki hücrelerin yaşamsal fonksiyonlarını kaybetmesi sonucu gencin kolu dikilemedi. Ameliyatın ardından yoğun bakım sevisine alınan Kara, gözlerini açtığında kolunu kaybettiğini öğrenince dünyası başına yıkıldı.

ANNESİNE SARILMAK İSTEDİ

Oğlunun ölümün ucundan döndüğünü belirten anne Ceyda Kuzey, "Oğlum arkadaşı Emre ile Muğla Akyaka'ya gezmeye gitmiş. Hız motorlarına yolcu almak çok tehlikeli. Oğlumun ısrarı üzerine arkadaşı kıramamış. Muğla'dan dönüşte meydana gelen kazada maalesef oğlumun kolu koptu, arkadaşının da ayağı kırılmış. Oğlum ameliyatın ardından gözlerini açtığında 'Kazayı ben mi yaptım' diye sordu. Ben hayır deyince koluna bakarak 'anne sana sarılmak istiyorum' demesi içimi cız ettirdi. Oğlumun hayalleri vardı. Bu kaza olmasaydı, 20 gün sonra mülakata girip subay olacaktı ama koluyla bir hayallerini de kaybetti" dedi.