‘Kiralık katil’ çetesine, Ferhunde tuzağı!

Kapalıçarşı’da çay ocağı işleten Avni Ulutaş, Zeytinburnu’nda 18 Şubat 2008 tarihinde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü...

‘Kiralık katil’ çetesine, Ferhunde tuzağı!

Yürütülen soruşturmada, Ulutaş’ın arazi anlaşmazlığından kaynaklanan kan davası sonucu öldürüldüğü tespit edildi. Güvenlik kamera görüntülerinde tespit edilen ancak plakası belirlenemeyen bir otomobili bulmak için polis, 4 bin 500 aracın sahibi ile tek tek görüştü. Cinayetin, yabancı uyruklu kiralık katiller tarafından işlendiği ortaya çıktı.

KAN DAVASINA 5 KURBAN

Çeçen uyruklu Edward T. ve vatandaşı 3 kişinin, Ulutaş Ailesi’nin kan davası bulunan aile ile cinayetten sonra Malatya’da görüştükleri belirlendi. Çeçenlerin adreslerini tespit etmek için yoğun çalışma başlatan polis, Edwart T.’nin, internetteki bir oyun sitesinde üyeliği bulunduğunu belirledi. Polis, “Ferhunde” adıyla oyun sitesine üye oldu. Buradan da katil zanlısıyla “Okey” oynamaya başladı. Bir süre sonra Çeçen zanlı, oyun arkadaşının buluşma teklifini kabul etti. Ankara’da verilen randevuya gelen Edward T., karşısında “Ferhunde” yerine polisi buldu. Katil zanlısını yakalayan polis, suç ortakları İznor U. (31), Magomet A. (22), Amerhan B. (34), Ahmet G. (30), Cinat A. (26) ile olayın azmettiricisi oldukları iddia edilen Sıtkı G. (20), Hasan G. (38) ve Gökhan G.’yi (29) gözaltına aldı. Kiralık katil çetesinin, 100 bin TL’ye tutulduğu ortaya çıktı. Polis, Malatya’nın Pötürge İlçesi’nde iki aile arasında yaşanan kan davası nedeniyle, bugüne kadar 5 kişinin öldüğünü bildirdi.