AIDS yararına haydi stüdyoya

Türkiye seyahatlerinde dünyaca ünlü yıldızlara eşlik eden model Demet Öger, UNICEF ve AIDS Vakfı yararına bir albüm hazırlıyor.

AIDS yararına haydi stüdyoya
Amerika'da yaşayan Demet Öger, adını son yıllarda Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü yıldızlara seyahatlerinde eşlik eden kişi olarak duyurdu. Yurt dışında modellik yapan, aynı zamanda bir film yapım şirketi sahibi olan Öger, son zamanlarda Elton John ve Matt Dillon gibi isimlere İstanbul gezilerinde eşlik etti. Öger, yıldızlarla arkadaşlığını ve projelerini anlattı...

Modelliğe nasıl başladınız?
16 yaşındayken, Paris'te mankenlik ajansı olan bir kişiyle tanışmıştım. Sonra ailemden izin aldım ve modelliğe başladım. Daha sonra okulumu bitirmek için bir süre ara verdim ama sonra yeniden devam ettim.

Türkiye'de yaşadınız mı hiç?
Ankara doğumluyum. Kolejden sonra Londra'ya yerleştim. Okul bittikten sonra da Amerika'ya gittim.

BU İŞTEN PARA KAZANMIYORUM

Şimdi neler yapıyorsunuz?
Modelliğe ara ara devam ediyorum. Ama Kanada ve Amerika'da film yapım şirketim var. Ortağım da bir yönetmen.

Türkiye'de neden modellik yapmadınız?
Mankenlik ciddi ve sanıldığı gibi kolay olmayan bir iş. Türkiye'de pek ciddiye alınmadığını düşünüyordum. Sanırım artık bu durum değişti.

Dünyaca ünlü isimler, Türkiye'ye gelmeden önce size mi ulaşıyorlar?
Birçoğuyla arkadaşlığım var. Aynı ortamda çalışıyoruz. Teklifler onlara gidiyor, onların da birçoğu bana danışıyor. Ben menajer değilim, bu işten para kazanmıyorum. Birçoğunu ikna edip Türkiye'ye gönderiyorum. Son zamanlarda mecburen ben de gelmek zorunda kaldım. Çünkü "Sen gelmezsen gitmeyiz" diyenler oldu.

Türkiye'de nerelere gitmek istiyorlar?
Gece hayatı hiç ilgilerini çekmiyor. Müzeleri, camileri, adaları görmek istiyorlar. Boğaz'da geziyor, Kanlıca'da yoğurt yiyoruz mesela. Onlar da doğal insanlar gibi yaşamak istiyor bazen; ilgi görmekten bunaldıkları oluyor.

Bugüne kadar kimler size danışıp Türkiye'ye geldi?
Başta Paris Hilton... Çok severim onu. Türkiye'ye gelmesi için teklif geldiğinde arayıp bana sordu. Daha öncesinde gizli olarak yatla Bodrum ve Antalya'ya gelmişti. İkinci defa gelmesi için ben ikna ettim. Tom Hanks de ailesiyle gelmişti. Demi Moore da öyle... Rihanna'nın menajeri de konser için Türkiye'ye gelmeden önce beni aradı. Ben de sormalarını bile garip bulduğumu, gitmeleri gerektiğini söyledim.

ABDEST ALANLARA HAYRAN OLDU

İstanbul'a birlikte geldiğiniz kişilerle neler yaptınız?
Elton John ile çok fazla gezemedik. Gizli birkaç yer gösterdim. Matt Dillon ile çok gezdik. Birçok yere gittik. O, İstanbul'un tarihini merak ediyordu. Camiye gittiğimizde abdest alan insanları hayranlıkla izledi.

Türkiye'de film çekmek istiyor musunuz?
Evet, düşünüyorum. Hollywood yapımı bir film olacak. Ama başrolünde bir Türk oyuncunun rol almasını istiyorum.

Türkiye'yle ilgili başka projeler var mı?
Şimdi UNICEF ve AIDS Vakfı yararına bir albüm yapıyorum. Genco Arı ve Elton John'dan bestelerimiz var. Kenan Işık albüm için şiir okudu. Leyla Alaton ve Ajda Pekkan da okuyacak. Erman Toroğlu da hem şiir okuyup hem de şarkı söyledi. Projeye birkaç isim daha dahil etmeyi düşünüyorum. Eğer yetiştirebilirsek, albümü Aralık ayında çıkartacağız. Hatta Sir Elton John ile Türkiye'ye geldiğinde klip çektik. Otel odasında "Hadi bu albüm için klip çekelim" dedi. Eşofmanlı görüntüleri var. Sonra gidip kostüm bile değiştirdi.

TARKAN'A OSCAR İÇİN DAVET GÖNDERDİM

Başka kimleri Türkiye'ye getirmek istiyorsunuz?

Madonna'yı getirmeyi çok istiyorum. Milla Jovovich'i kesin getireceğim. Milla'nın ve Elton John'un samimiyeti, dostluğu çok özel benim için... Angelina Jolie'yi de İstanbul'a getirmek istiyorum. Morgan Freeman'ı getireceğim. Ben ona hep Türkiye'yi anlattığım için sürekli "Ne zaman gidiyoruz?" diye soruyor. Elton John tatil yapmak için yine gelecek. Kültür Bakanı'mız Ertuğul Günay'ı eşiyle birlikte Oscar törenlerine davet ettim. Orada olanağım olduğu için Türkiye'den de insanları yurt dışında ağırlamak istiyorum. Tarkan'ı da dolaylı yoldan Oscar için davet ettim.

MATT DILLON CAMİLERİ İNCELEDİ

Angelina Jolie de geçtiğimiz aylarda Hatay'a geldi. Gelmeden önce o da size ulaştı mı?
Evet, gelmeden önce konuştuk. Angelina için din, dil, ırk ayrımı yok. O her yere gider. "Her yere gidiyorsun. Bence Türkiye'ye de gitmen gerek" dedim ona.

ÇOK ROMANTİK

Bu isimler ülkelerine döndükten sonra Türkiye'yle ilgili neler söylüyorlar?
Rihanna; Nişantaşı'nı çok beğenmiş. Oradan tişörtler aldırtmış. Elton John, "Bu şehir çok romantik, bu şehre beste yapmak isterim" dedi. Matt Dillon İstanbul'un tarihine aşık oldu. Camileri, motifleri, detayları inceledi. Mermerlerin bile fotoğraflarını çekti. Paris Hilton da Türkiye'yi çok modern bulduğunu söyledi. Türk kızlarının giyimlerini de beğenmiş. Demi Moore da bir sorun yaşamadığını söyledi. Maalesef pek olumlu düşüncelerle ayrılmayan biri var ki ismini paylaşmak istemem.





Konular Müzik