'Akıncı' dizisinin Murat'ından konuşulacak açıklamalar

atv dizisi ‘Akıncı’da ‘Murat’ karakteriyle izleyici karşısına çıkan genç oyuncu Atakan Hoşgören; diziyi, rolünü ve özel hayatını anlattı.

'Akıncı' dizisinin Murat'ından konuşulacak açıklamalar

Sabah Gazetesi'nden Merve Yurtyapan'ın röportajı...

'Akıncı'da yerli ve milli bir kahramanın hikayesi anlatılıyor. Dizi başlamadan önce herkese çok farklı gelmişti. Şimdi ise izleyicinin favori dizilerinden oldu. Siz dizide yer alan bir oyuncu olarak ne düşünüyorsunuz?

Elbette herkes bir kahraman işinde oynamak ister. Beni en çok heyecanlandıran böylesine büyük bir prodüksiyonlu yerli kahraman işi olmasıydı. Ve emin olun biz oyuncular bile teklif ilk geldiğinde işi ütopik bulduk. Sonrasında işe dört elle sarılıp verilen emekleri ve çıkan işi görünce biz de keyif almaya başladık.

Kahraman olmak ister miydiniz? 

Kahraman olmak büyük bir başlık yani sorumluluk. Sorarsanız herkes beraberinde gelen güç için kahraman olmak ister. Ama elinizde süper güçler olmadan kendi gücünüzün yettiği kadarıyla insanlara yardım edip haksızlıklara karşı durursanız, sizin de bir kahramandan pek farkınız olmayacağını düşünüyorum.

'ÖRÜMCEK ADAM' HAYRANIYIM

Peki neyi değiştirmek isterdiniz?

Daha fazla insana ulaşıp zor anlarını kolay, kayboluşlarını da varoluşlarına çevirirdim. Bunları yaparken benim tarafımdan yapıldığının farkına varmazlardı. Çünkü insanların kendi başlarına zor anlarının üstesinden gelmesi ve kendi başlarına ayakta kalabileceklerini hissettirmek bence en büyük kahramanlıktır.

Sevdiğiniz süper kahraman kim?

Çocukluğumda 'Örümcek Adam'ı çok severdim. Bütün çantalarım kalem kutularıma kadar hepsinin üstünde örümcek adam figürü vardı. Şu anda bile takip edip filmlerini izlemek beni mutlu eder.

'Akıncı'da 'Fatih'in kardeşi 'Murat'ı canlandırıyorsunuz. Size yakın bir karakter mi?

Kendimden bir şeyler bulamadığım karakterler bana çok çekici gelmez. Fakat 'Murat' karakterini ilk okuduğumda direkt ısındım çünkü yapabilecekleri benim dünyamdan çok başka. Potansiyeli çok yüksek bir çocuk, kendinin farkında, korkusuz, fakat cesurluğunu akıllıca kullanıyor. Yaş olarak yakın olmamız da daha çok bir bütün hissettiriyor diyebilirim. 'Murat'la aramızda çok fark var ama onu hissedebiliyorum.

Kamera arkasında nasıl vakit geçiriyorsunuz. Setin en eğlencelileri, en konuşkanları kimler?

Çok eğleniyoruz. Ayça Erturan bence kesin olarak setin en eğlenceli insanı ve en konuşkanı.

Çevrenizden rolünüzle ilgili nasıl yorumlar alıyorsunuz?

'Akıncı' gibi bir kahramanın kardeşi olmak çevremdeki insanları çok heyecanlandırıyor. Kafalarda büyük kurgular oluşuyor. Yakın çevrem acaba ne zaman 'Akıncı'nın abim olduğunu öğreneceğimi sürekli merak edip beni soru yağmuruna tutuyor.

Şöhret sizin için ne ifade ediyor? 

Şöhreti hayatımdaki hedefler için bir araç olarak görüyorum. Daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefleyip insanlara yardımcı olabilmek, onların bilinçlenmesini sağlamak istiyorum. Belki dünyayı daha iyi bir yer yaparız.

'EVİN EN KÜÇÜĞÜ OLMANIN AVANTAJLARINI YAŞADIM'

Dört kardeşin en küçüğüymüşsünüz. Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Evet, son çocuk olmanın birçok avantajını yaşadım. Abilerim ve ablam hep üzerime titrediler. Çok rahat bir çocuktum istediğim her şeyi yapabilmek, özgür hissetmemi sağladı.

Dizide oynadığınız karakter abisinden çok güzel öğütler alıyor. Siz okul yıllarınızda yaramaz bir çocuk muydunuz?

'Murat'ın abisiyle ikili ilişkisi çok güzel ve bunun 'Murat'a ayrı bir özgüven kattığını söyleyebilirim. Ben okul yıllarımda çok rahat bir çocuktum ve her şeyin sonunu düşünürdüm. Yaramaz denemezdi ama çok sakin de değildim. Topluluklara karışırdım. Kavga etmenin bir sorunu çözemeyeceğini düşünürdüm fakat iş o raddeye geldiğinde ise kavgadan kaçmazdım.