Albayrak, o günleri unutamıyor!

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, iki yıl önce şampiyon oldukları zaman şampiyonluk kutlamalarını doğru dürüst yaşamadan kapının önüne konulduklarını söyledi.

O günleri unutamıyor!
CİHAN'da yer alan habere göre Bağcılar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu bir etkinliğe katılan Albayrak, Galatasaray'ın gündemine ait konularda değerlendirmelerde buldu. Sarı kırmızılı kulübün son iki yılında yaşanan çalkantılı süreci hakkında Başkan Albayrak, şu açıklamayı yaptı:

"Galatasaray'ın son iki yılında hem yönetimin hem de teknik heyetin devamlılığı yoktu. İki yıl üst üste şampiyon olmuş, iyi bir ekip vardı. Şampiyon olduktan sonra kimsenin anlamadığı bir sebepten başkanımız seçim kararı aldı. Şampiyon olmuşuz iki gün sonra yemek daveti aldık. Şampiyonluk teri daha üzerimizden soğumamıştı. Şampiyonluğun keyfini yaşamadan seçim kararı alındı ve sonrasında kapının önüne kondum. Şampiyonluğun sevincini doya doya yaşayamadık. Ben takımın başarısı için işimi gücümü bırakmışım, bütün günlerim kamplarda geçmişti. Şampiyonluğun iki gün sonrasında seçim olmuş ancak siz seçimde yönetimde yoksunuz."

'Galatasaray'da görevine son verilen teknik direktör Fatih Terim devam etseydi ne olurdu?' sorusuna Galatasaray Başkan Yardımcısı, "Terim kalsaydı 4. yıl üst üste şampiyon olurduk. İki yıl şampiyon olmuştuk Terim hocamız kalsaydı üst üste iki yıl daha şampiyon olmuştuk. Geçen yılda olurduk bu yılda olurduk. Dördüncü yıldızı da almış olurduk." diye cevap verdi.

ŞAMPİYON OLMAK İÇİN ZORLAYACAĞIZ

Süper Lig'de şampiyon olmak için çok çalışacaklarını ifade eden Albayrak, "Futbolda herşey vardır. Şampiyon olmak için elimizden gelen bütün çalışmaları yapacağız. Şampiyon olmak için zorlayacağız. Hamza Hamzaoğlu'nu göreve getirdik. Hocamız benim aklımdaydı. Herkes benim kararıma saygı duydu. Hocamız ile beraber şampiyon olmak için mücadele edeceğiz." dedi.

PRANDELLİ'DEN NEDEN VAZGEÇİLDİ?

"Galatasaray'da yeni yönetimin ilk başta 'teknik direktör Cesare Prandelli'nin arkasındayız. Hocamızın yanındayız.' açıklamaları vardı. Peki Prandelli'den neden vazgeçildi?" sorusuna ise Albayrak, şöyle cevap verdi:

"Ben üç dönem yöneticilik yaptım. Takım içinde herkese sahip çıkmanız lazım. Tabii ki hocaya da sahip çıkacaktım. Son dakikaya kadar sahip çıkmaya devam ettim. Gördüm ki işler iyiye gitmiyor. Körü körüne ısrar etmenin anlamı da yoktu. Prandelli'yi göndermeyi birkaç hafta öncesinden düşünmüştüm. Ancak başkanımız 'sabredelim' demişti. İstikrar için devam edelim dendi. Başkana saygı duymak zorundaydım. En sonunda 'Başkanım kendimizi zorluyoruz. Hem camiamıza hem kendimize zarar veriyoruz. Tribünler tepki gösteriyor' dedim. Sonrasında böyle bir karar aldım. Sonrasında Hamza Hamzaoğlu'yla çalışmaya karar verdim. Zaten Hamzaoğlu'nun ismi daha önceden kafamdaydı. Onunla çalışmayı istiyorduk. Florya'ya gelir gelmez herşey olumlu oldu. Hiçbir olumsuz tablo ile karşılaşmadık."
Konular Spor Haberleri