Altı türbe üstü apartman: 'Yapan müteahhit iflas etti'

İstanbul Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında bulunan Seyyid Hacı Pervane Dede Türbesi görenleri şaşırtıyor.

Altı türbe üstü apartman: 'Yapan müteahhit iflas etti'

Sabah Gazetesi'nden Bulut Yamandağ'ın haberine göre Silivri Tarih Derneği üyesi Mustafa Suphi Lapçin, bulunduğu caddeye de adını veren Seyyid Hacı Pervane Dede'nin 1600'lü yıllarda yaşadığı, hayatını kaybettikten sonra müridi olduğu Mevlevi tekkesine defnedildiği yönünde bilgi bulunduğunu kaydetti.

Laçin, "1925 yılında Mevlevi tekkesi yıkılmış, ancak türbe kalmış. İBB yetkilileri 1964 yılında bu türbenin tescillendiğini belirtiyor. Türbe tescillendiyse üzerine nasıl dina dikildi" dedi.

Türbenin bitişiğinde yer alan mobilya dükkânının sahibi Hüseyin Yaman da "İmar kayıtlarında kaydırma yapılmış olmalı. Türbe kayıtlarda burada değil de birkaç sokak ötede görünüyormuş. Hâl böyle olunca müteahhit de dikmiş binayı buraya. Daha sonra türbenin burada olduğu anlaşılınca imar kayıtlarındaki yanlışlık düzeltilmiş" dedi.

Binadan ev tutan kiracıların bir yıllık sözleşmeleri dolar dolmaz taşındıklarını belirten Yaman "Zaten binayı yapan müteahhit de iflas etmiş diye duydum" dedi.

Konular İstanbul