Anadolu Efes 2'de 2 yaptı!...

Ligde sıkıntılı günler geçiren lacivert-beyazlılar Euroleaguede moral kazandı. Strasbourg deplasmanında Kerem Gönlümve Savanovicten yoksun oynayan temsilcimiz, galip gelmeyi başardı, 2de 2 yaptı.

Anadolu Efes 2'de 2 yaptı!...

THY Euroleague B Grubu'nda mücadele eden ve sezona farklı Milano galibiyetiyle başlayan Anadolu Efes, Fransa deplasmanında Strasbourg'u 76-66 yenmeyi başardı, 2'de 2 yaptı.

Maça hızlı başlayan ve Hopson ile sayılar bulan Efes, ilk periyodu 22-12 önde bitirdi.

İkinci yarının başında farkı 17 sayıya çıkaran Efes'e karşı, ev sahibi Ajinca ile farkı eritmeye çalışsa da Planinic ve yeni transferi Dragicevic ile rakibine karşılık veren temsilcimiz, devreyi de 43-29 galip tamamladı.

İkinci yarıda Fransızlar kontrolü ele geçirdi, Leloup ve Greer ile basketler bularak farkı azaltmaya başladı ancak faul çizgisinden bulduğu sayılar temsilcimizin son çeyreğe de 58-49 öne bitirmesini sağladı.

Planinic devrede

Strabourg, son dakikalara girilirken Efes'in hücumda yaşadığı krizi iyi değerlendirerek farkı 3 sayıya indirdi, ancak Planinic'in kritik üçlüğüyle rahatlayan Efes, taktik faullerde de hata yapmadı ve salondan 10 farklı galip ayrılmayı bildi.

Dusco şoku

Önceki yıllara oranla dar bir kadro ile sezona başlayan ve Kerem Gönlüm'ün sakatlığı ile sarsılan Anadolu Efes, Fransa deplasmanında Dusko Savanovic'ten de yoksun mücadele etti. Sırp basketbolcu, boğazlarındaki rahatsızlık nedeniyle ateşlenince Strasbourg maçı kadrosundan çıkarıldı. Buna karşın lacivert-beyazlılar, deplasmanda kazanarak çok önemli bir galibiyet almayı başardı.

Dragicevic'e geçer not

Kerem Gönlüm'ün sakatlanması üzerine Anadolu Efes'in geçtiğimiz hafta başında kadrosuna kattığı ve Milano maçında çok kısa forma şansı tanıdığı Tadija Dragicevic deplasmandaki galibiyette önemli rol oynadı. Sırp oyuncu 25 dakika sahada kalırken 7 sayı, 7 ribaunt, 1 asist ve 1 top çalma ile maçı tamamladı. Sezon başından bu yana beklentileri karşılayamayan Zoran Planinic de maçı 15 sayı, 4 ribaunt ve 3 asist ile tamamlayarak yıldızlaştı.




Konular Spor Haberleri