Anadolu Efes sonunu getiremedi!..

TOP 16’ya deplasmandaki farklı Barcelona yenilgisiyle başlayan Anadolu Efes, grubun diğer İspanyolu Malaga’ya da evinde kaybetti.

Anadolu Efes sonunu getiremedi!..

Anadolu Efes, THY Euroleague TOP 16 E Grubu’ndaki ikinci maçında İspanyol Malaga’ya sahasında 74-72 yenildi.

Bir kez daha saman alevi gibi bir Efes izledi basketbolseverler. Zaman zaman iyi oynadı, iyi savunma yaptı ama bir türlü karar anlarında topu doğru kullanamadı. İlk çeyrekte rakibin art arda yaptığı top kayıpları önemli bir fırsat yaratmıştı temsilcimiz için ama Efes rakibine art arda hücum ribauntları vererek, şartları eşitledi! Daha iyi yüzde ile oynayan konuk takım ilk periyodu 20-17 galip bitirdi.

Temsilcimizin hücumdaki sıkıntısını Malaga iyi değerlendirdi, deplasmanda oynayan takım olmasına rağmen sürekli oyunun içinde kalıp, devreyi de son saniye basketiyle 37-36 üstün geçti.

Fırsatları kaçırdı

2. yarıya Birkan-Semih ikilisinin sayılarıyla başlanması, Hopson’ın da art arda basketler bulması ve temsilcimizin farkı 6 sayıya çıkarması, umut vericiydi ama bir türlü devamlılık gelmedi. Planinic’in her girişinde el freni olması, son çeyreğe 59-54 geride girse de Malaga’yı bir kez daha diriltti!
7-0’lık seriyle öne geçen Malaga karşısında bu kez Efes ayağa kalktı. İlk kez sıcak eli bulmuştu, Birkan ile art arda sayılar üreterek maça ağırlığını koymuştu ancak kenardan ilginç müdahaleler geldi. Son 3 dakikaya girilirken, rakip alan savunması yaparken, en sıcak el Birkan attığı üçlük sonrası kenara çekildi, 66-63 önde olan Efes, yine üstünlüğü rakibe verdi. Bitime 9 saniye kala hücum ribauntunu alan Kerem’den topu alan Hopson acele etmese belki yine galibiyet gelecekti ama ABD’linin acemiliği bunu engelledi. Taktik fauller sonunda bir kez de Kerem’in topu tiplemesiyle beraberlik fırsatı yakaladı temsilcimiz ama o top da çemberden geçmedi, Efes’e çok yakın olan maç ellerinden kayıp gitti.

‘Maçı kaybettiren ribauntlardı’

Anadolu Efes’in Yunan Coachu Vaggelis Aggelou, karşılaşmada boş atışları kaçırdıklarını, verdikleri hücum ribaundlarını da kaybetmelerinde etken olduğunu söyledi. Aggelou son ana kadar kazanma şanslarının bulunduğunu belirterek “Maç boyunca savaştık ama bu yetersiz kaldı. Maçı kaybetmemizin sebeplerinden biri çok fazla boş atış kaçırmamız oldu. Ayrıca verdiğimiz ofansif ribaundlar da maçı kaybetmemizde önemli etkendi. Oyuncularıma mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Takımda eksik yönler var. Hücumumuzu ve savunmamızı geliştirmeliyiz” ifadesini kullandı.

SKORER



Konular Spor Haberleri