Anadolu Efes yerle bir oldu!...

Efes, Real Madrid deplasmanında hezimete uğradı. Maç boyunca rakibin şovunu izleyen temsilcimiz, 46 sayılık farkla mağlup olurken, tarihinin en ağır yenilgilerinden birisini aldı.

Anadolu Efes yerle bir oldu!...

THY Euroleague A Grubu’nda mücadele eden Anadolu Efes, Real Madrid’e deplasmanda 103-57 yenildi, 5. maçında 2. mağlubiyetini tattı.

Anadolu Efes, Real Madrid karşısına çıkarken, iki takım arasındaki kadro farkının rakipten daha iyi mücadele ederek kapanabileceğini umarken, daha maçın başında temsilcimizin rakibin üstünlüğünü kabul ettiğini görmek, acı son hakkında ipucu gibiydi.

İlk periyotta skor başa baş gibi gözükse de, İspanyollar istedikleri her şeyi yapar görüntüdeydi. Türk takımlarına karşı her oynadığı maçta devleşen Bourousis ile geçen ayın MVP’si Mirotic, ilk çeyrekte 19 sayının 15’ine imza atarak, takımlarını 6 sayı öne geçirmişti. Ancak en önemlisi de, Efes rakibinin temposunu kabul etmişti, bu intihar gibiydi.

Rodriguez’in girişiyle güç farkı iyice belirginleşti. Real Madrid, Rodriguez ile birlikte kenardan gelen Slaughter ve Carroll gibi isimlerinden müthiş katkı alırken, Efes’te ise kenardakilerin hali, sahadakilerden farklı değildi! İlk devrede Real Madrid’in ribaunt üstünlüğü, 13 kez faul çizgisine giderken, Efes’e sadece tek atış imkanı vermesi, tam 4 topu çembere değdikten sonra dışarıya çelmesi kimin daha çok istediğinin ve mücadele ettiğinin göstergesiydi.

Efes’in olmayan hücum düzeni, 47-23 biten devrenin ardından ikinci yarıda aşırı panikle birlikte tamamen ortadan kaybolup, teslim bayrağı da çekilince 3. çeyrekte Real 32 farkı buldu, 3. periyot 70-46 ile son buldu.

Son çeyrekte de Efes adeta sahadan silindi. Real Madrid, sanki alt yapıdan bir takımla oynar tarzda şovlarla sürdürdüğü maçta farkı 46 sayıya çıkarıp 103-57’lik galibiyete ulaştı.

Hopson reklam kurbanı!

Oyunda kaldığı süre içinde Efes’in hücumda tek direnen, sorumluluk alan ismi olarak gözüken Hopson, 3. çeyrekte sakatlandı. Yaptığı smaç sonrasında yere bastığı anda boyalı alana yapıştırılan reklam kağıtlarının yerinden kalkması nedeniyle sakatlanan ABD’li, oyundan çıkmak zorunda kaldı.

ÜMİT AVCI /SKORER

Konular Spor Haberleri