Angela Merkel’in anısına 'oyuncak ayı' yapıldı

Almanya’da görevi bırakmaya hazırlanan Şansölye Angela Merkel için hatıra oyuncak üretildi. Almanya’da oyuncak ayılar yapan bir firma tarafından sadece 500 adet üretilecek oyuncak ayının 189 Euro’ya satılacağı bildirildi.

Angela Merkel’in anısına 'oyuncak ayı' yapıldı

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre 40 santimetre boyundaki oyuncak ayı, Merkel’in saç kesimine sahip ve Şansölye’nin ünlü kırmızı ceketini giyiyor. Oyuncak ayının, Merkel’in “marka duruşu” olan el hareketini de yaptığı da görülüyor. Fabrikanın yaptığı açıklamaya göre oyuncak ayılardan biri, Angela Merkel’e de gönderilecek.

Roosevelt’i hatırlattı

Öte yandan Merkel için yapılan oyuncak ayı, klasikleşen “Teddy bear”in (Ayı Teddy) isim babası olan ABD’nin eski başkanı Theodore Roosevelt’i anımsattı. Avcılığa çok meraklı olan Roosevelt, Missisipi’ye bir gezi düzenlediği sırada çıktığı avda ayıyı vuramayınca, ekibi, hayvancağızı vurabilmesi için ağaca bağlar.

Ancak bu şekilde avcılık yapmayı sportmenliğe aykırı bulup reddeden eski Başkan’ın ayıyı vurmadığı, Amerikan medyasına yansır ve konuya dair bir karikatür de çizilir. Karikatürdeki hikayeden ilham alan ABD’li bir firma, oyuncak ayı yaparak Roosevelt’e gönderir ve eski Başkan istemeyerek de olsa oyuncağa, isminin kısaltması olan “Teddy Bear” adının verilmesini kabul eder.