Asuman Krause ’’Aşka gelmeye çalışıyorum’’

‘Fear Factor’ yarışmasının sunucusu Asuman Krause programın tehlikelerini ve aşksızlığını anlatırken “Adrenalin manyağı oldum” diyor...

Asuman Krause ’’Aşka gelmeye çalışıyorum’’

‘Fear Factor’de tehlike, aksiyon, hareket, coşku, hepsi birden var... Adrenalini seviyorsun galiba.
Sokaktaki insan merak ediyor, programdaki hayvanlar gerçek mi diye. Buradan söylüyorum, her şey gerçek. Programa katılanlar adrenalin peşinde. Doğrusunu isterseniz ben de severim adrenalini. 

Mesela yarışmacı kadınlar canlı akrepleri ağızlarına soktular ve iki dakika ağızlarında tuttular. Sen bunu yapabilir miydin?
Yarışmanın farklı bir havası var. Dışardan bakıldığında imkansız gibi gelebilen hareketler, yarışma atmosferi içinde yapılabiliyor. Konsantrasyon meselesi. Kızlar havaya girince ve “O yaptı, ben de yaparım” moduna ulaşınca akrebi ağızlarına sokabiliyorlar. Ben bunu yapabilir miyim, bilemiyorum. 

‘Fear Factor’u izlerken zaman zaman nefesimiz daralıyor. Net olarak sormak istiyorum, ölüm tehlikesi var mı?
Biz zaten programın başında bir uyarı yapıyoruz ve diyoruz ki, kesinlikle bu hareketleri denemeye kalkışmayın. Fear Factor’ü Arjantin’de çekmemizin sebeplerinden biri de bu. Oradaki ekip 10 yıldır Fear Factor’ü çekiyor. Herkes inanılmaz tecrübeli. Bu nedenle tek bir kişi bile değiştirilmiyor. Bazen program akışında minik değişiklikler yapmak istiyoruz, asla kabul etmiyorlar. Bizi izleyen adrenalin bağımlısı insanlar var. Bazen etaplar son derece kolay görünebiliyor ama inanın asla kolay değil. Bu yüzden aman evlerinizde denemeye kalkışmayın.

Faciadan dönüldüğü oldu mu hiç?
Çok şükür böyle bir şey olmadı. Çünkü asla o noktaya gelmesine izin verilmiyor. Bizim için yarışmacıların güvenliği her şeyden önemli. Ancak bizim programımızda heyecan hep var ve bundan sonra daha çok olacak. Adrenalin muhteşem bir şey. Ben bu işe bayılmaya başladım, tiryakisi oldum, kısacası adrenalin manyağı oldum diyebilirim. 

Bu yarışmalar nedeniyle son yıllarda sürekli yurt dışına gidip geliyorsun. Yorgunluk mu, bu gidip gelmeler mi, sevdiklerinden uzak kalmak mı? Seni en çok etkileyen hangisi?
Hiçbiri (Gülüyor). Çok kalpsizim galiba. Şaka bir yana, çok profesyonel bakıyorum bu işe. Ayrıca 15-16 yaşında değilim ki ailemden yeni ayrılmış olayım, ailemi özleyeyim. Uzun yıllardır yalnız yaşıyorum. Çocukluğumdan beri özlemlerle başa çıkabiliyorum.

“Aşka gelmeye çalışıyorum” 

Peki sevgilin ne diyor bütün bunlara? Alıp başını Arjantin’e gidiyorsun, okyanuslar ötesinde kalıyorsun. Bu durumdan pek hoşnut olmamalı...
Valla keşke olsa da hoşnut olmasa, kızsa (Gülüyor). Kısacası sevgilim yok. Tabii sevgilim olsaydı, zaten kızmaya hakkı olmadığını söylerdim ona. Bu benim işim ve saygı duymak zorunda. Ben hayatımı bununla kazanıyorum. Buna sevgilim de olsa engel olamaz.

Kısacası hayatında aşk yok yani!
Hayatımda aşk yok ama aşka gelmeye çalışıyorum! (Gülüyor). 

Aşık olmak ister misin?
İsterim, çünkü aşk hayatın anlamı bana göre. Aşık olunca güzelleşiyorsun, pozitif oluyorsun. Tabii hep o kıvamda kalmak da imkansız oluyor, sonra bitiveriyor aşk. 

Fear Factor’u izlerken düşünüyorum da, programın en hoş ve güzel yanı sensin, yıllar geçtikçe de güzelleşiyorsun. Bu işin formülü nedir?
Çok teşekkür ederim. Ve Allah’a da teşekkür edip şükrediyorum bana güzel genler verdiği için. Bu söylediklerine katılıyorum ama nedenlerini bilmiyorum. Yaşanmışlıklar kimini yıpratır ama sanırım bana artı bir şeyler, güzellikler katıyor. 

Güzelleştiğine göre ve de aşk da güzelleştirdiğine göre...
(Gülüyor). Yok yok, benim güzelliğim aşktan değil, işten... Yaptığım işlerin içime sinmesi beni çok mutlu ediyor. Başarılı bir işin içinde olmak yüzüme başka bir güzellik veriyor.

“ŞARKI SÖZLERiM VAR AMA İÇİME SİNMİYOR”

Bir röportajında “Asıl mesleğim şarkıcılık” demiştin, hala geçerli mi?
Şarkı söylemeyi çok seviyorum. O değişmeyen bir şey ama şu an sunuculuk yapıyorum. Tabii albüm yaptığımda da başka hiçbir şey yapmayacağım anlamına gelmez. 

Bestelerin ve şarkı sözlerin vardı. Devam mı, birikiyor mu?
Yazıyorum ama piyasaya çıkar mı çıkmaz mı, yoksa onları saklar mıyım, bilmiyorum. Şarkı sözlerim var elbette ama içime sinmiyor. Bazı söz yazarı arkadaşlarım, “Biz de öyle başladık, sen karar verme, bize getir bakalım” diyorlar. 

İlham nasıl geliyor peki?
Gece kafamı yastığa koyunca ne cümleler dolanıyor beynimde! Hepsi muhteşem. Kalkıp yazmaya üşeniyorum. Sabah olunca da aklıma bir tek mısrası bile gelmiyor. 

Teyp alsana...
(Gülüyor). Aldım, hem de küçük teyp. Ama başucuma koymayı unuttum uzun süre. Şimdi bir defterim var, oraya not alıyorum.

Yüksel Şengül /Hello!

Konular Röportaj