Ayşe Kökçü'den online jübilesinde konuşulacak açıklamalar

Türk tiyatrolarının ünlü ismi Ayşe Kökçü, Nedim Saban'ın canlı yayınında hem online doğum gününü hem de online jübilesini gerçekleştirdi.

Ayşe Kökçü'den online jübilesinde konuşulacak açıklamalar

Geçtiğimiz gün doğum günü olan aynı gün Şehir Tiyatroları'ndan da emekli olan usta oyuncu Ayşe Kökçü'ye canlı yayında pasta kesildi.

Sanat hayatından bazı hatıraları izleyicilerle paylaşan Ayşe Kökçü, "Gencay Gürün'den önceki yönetim beni kötü figürasyonlara vermeye çalıştı. Gencay Gürün'ün hayatımda önemlidir. Bana 1984 yılında 'Lüküs Hayat' rolünü verdi. Arkasından 'Bir Kadın', 'İki Efendinin Uşağı', 'Vişne Bahçesi' gibi piyeslerde rol aldım." ifadelerinde bulunurken 'Lüküs Hayat'ta yıllarca birlikte rol aldığı merhum oyuncu Suna Pekuysal'dan söz açılınca ise "Suna Pekuysal ile turnelerde çok anılarımız var. 1991'de Azerbaycan'a gideceğiz. Trabzon'a indik uçakla. 'Azerbaycan'da zelzele oldu. Geri dönün' diye telefon geldi. Suna Abla 'Ben hayatta dönmem' dedi. Turne 10 gün sonraya ertelendi. DSİ'nin misafirhanesinde uygun bir oda bulduk. Suna abla ile aynı odada kaldık. Küçücük bir odaydı. Orada inanılmaz bir 10 gün geçirdik. Suna abla fazla uyumazdı. Bana Ayhan Işık'lı, Belgin Doruk'lu hikayeleri anlatırdı; keşke bir teybe alsaydım. Onunla bambaşka bir iletişimimiz vardı." şeklinde konuştu.

"Bizimkiler dizisinde rol alırken tiyatroda uzun yıllar 'Lüküs Hayat' harici başka rol alamadım. Allah sağlık versin Kenan Işık'ın bunda büyük rolü oldu. İzin alıp Nedim ile de bir anlaşma yapmıştık; tak diye 'Lüküs Hayat'ı koydu, 'Genel sanat yönetmenim Nedim Saban Bey ile anlaştık biliyorsunuz' deyince Kenan Işık, 'İlk işiniz burası' demişti. Ben de kendisine cevap olarak 'Ben Uludağ'a tatile gitmiyorum' demiştim. O ve yönetimde onunla beraber olan insanlar çok engellediler. Ama ne kadar engellerlerse engellesinler ben hala 60 küsür yaşında sahnedeyim" diyen Ayşe Kökçü, efsane dizi 'Bizimkiler'den söz açılınca ise, "Bizimkiler çok bizden bir diziydi. 2002'de bitti hala sokakta çevirip Bizimkiler'i soruyorlar. Çok samimi bir yapımdı. Büyük bir kadroydu, son derece kıymetli arkadaşlarımız rol aldı. 'Nazan' rolüne seçilince şaşırdım. Umur Bugay beni 'Bahar Noktası' oyununda izlemiş ve bu role uygun görmüş. Aslında iki kadın karakter çok farklıydı ama demek o şekilde hayal etmiş. Rol arkadaşlarımızla uzun seneler birlikteydik. Atılay, Bensu çocuklarımız gibi elimizde büyüdü" şeklinde konuştu.

Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile "Kardeş Payı" dizisinde saygı sevgi çerçevesinde bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Ayşe Kökçü, "Şimdiki dizi setlerinde gençler var. Onlar genelde başrol oynuyorlar... Gerekince arkadaş olup konuşuyorsunuz ama sınırları bilmek çok önemli. İnsanları kırmam, kimsenin de beni kırmasına izin vermem. Aile terbiyesi çok önemli. Ne olursan olan aile görgün çok önemli. İster oyuncu ol, ister müzisyen ol, ister ressam ol... Aile görgüsünden yoksun büyümüşsen hiç bir şey olamazsın. Aile görgüsü almış gençler ilişkilerinde çok tatlılar. Onun dışındakiler son derece agresif. Hele bir de yeteneksizlerse yanlarına yaklaşma." şeklinde konuştu.

Yeni sezonda "Tatlı Kaçık" isimli oyunu sergilemeye devam etmeyi düşündüğünü ifade eden Ayşe Kökçü, belediyenin emekli paralarını muntazam ödemiyor oluşunu da canlı yayında dile getirdi.