Aziz Yıldırım Nijerya'da davalık oldu!

Joseph Yobo ile eski başkanı Aziz Yıldırım, Nijerya'da davalık oldu. Joseph Yobo'nun açtığı dava sonunda Nijerya Yüksek mahkemesi, Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın denizcilik şirketi Dearsan Shipyard ve damadı Murat Gordi'nin hesaplarına para transferini 'geçici' olarak yasakladı.

Aziz Yıldırım Nijerya'da davalık oldu!

Patronlar Dünyası'ndan Gökmen Mert Kural'ın haberine göre Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral AZ Gambo ve Dearsan Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım arasında imzalanan anlaşmayla Nijerya Donanması'nın Sancak Gemisi olan tarihi öneme sahip NNS ARADU (F89) Fırkateyni'nin modernizasyonunu Dearsan üstlenmişti.

Ardından da Dearsan, Nijerya Deniz Kuvvetleri'ne 2 adet karakol gemisi ihraç etmeyi başarmıştı. 

ESKİ BAŞKANINA 'KOMİSYON' DAVASI

İşte ne olduysa bundan sonra oldu.

Fenerbahçe'nin bir dönem formasını giyen Joseph Yobo, eski başkanı Aziz Yıldırım aleyhine dava açtı.

Söz konusu davanın Aziz Yıldırım'a ait Dearsan Shipyard şirketinin Nijerya'daki işleri için Yobo'nun arabuluculuk rolü nedeniyle yaşanan komisyon anlaşmazlığı sebebiyle açıldığı iddia edildi.

Joseph Yobo, Aziz Yıldırım'ın şirketi Dearsan Shipyard, şirketin direktörü ve Yıldırım'ın damadı Murat Gordi ve Nijerya Donanması'na 'sözleşmenin ihlali' iddiasıyla dava açtığını duyurdu.

Joseph Yobo, Nijerya gazetelerine yaptığı açıklamada, Dearsan şirketini, Nijerya pazarına tanıtılmasında, Nijerya Donanması ile iş ilişkilerinin kolaylaştırılmasında yardımcı olması nedeniyle makul bir komisyonu hak ettiğini iddia etti.

GEÇİCİ EMİR ÇIKARTTI

Nijerya’nın başkenti Abuja’daki Federal Başkent Bölgesi Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada, Yüksek Mahkeme Yargıcı Hamza Muazu tarafından çıkartılan geçici emir ile Nijerya Donanması ve Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın, Dearsan Shipyard, Aziz Yıldırım ve Murat Gordi'nin hesaplarına para transferini yasakladı.

Söz konusu ödemenin yüzde 10'u hariç olmak üzere, sözleşmeden doğan yükümlülüklerin tamamı, Yobo tarafından açılan davanın duruşması ve karara bağlanmasına kadar mahkeme tarafından belirlenen emanet hesabına yatırıldı.

Yobo, davada 6 Haziran 2023’te Nijerya Donanması ile yapılan işlemlerden dolayı en az yüzde 10 pay alması gerektiğini mahkeme heyetine sundu.


Aziz Yıldırım Nijerya'da davalık oldu!


FENERAHÇE’DE LİG ŞAMPİYONLUĞU YAŞADI

Fenerbahçe’de 2010- 2012 yılları arasında kiralık olarak forma giyen ve 2012 yılında Everton kulübünden 3 Milyon Euro bonservis bedeli ödenerek kadroya katılan Joseph Yobo’yu dönemin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım transfer etmişti.

Joseph Yobo’nun 4 senelik Süper Lig kariyerinde bir lig şampiyonluğu ve iki Türkiye Kupası şampiyonluğu yer alıyor.

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/haber/fenerbahce-nin-eski-futbolcusu-joseph-yobo-eski-baskani-aziz-yildirim-a-nijerya-da-komisyon--davasi-acti/298408