Bakan Koca'dan maden patlamasına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrttin Koca, Bartın'da meydana gelen maden patlamasında yaralı olarak hastanelere sevk edilen hastaların durumuyla ilgili bilgi verdi. Koca, 6 hastadan 5'inin durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Bakan Koca'dan maden patlamasına ilişkin açıklama

Habertürk'ün haberine göre Bartın'da maden ocağının patlamasının ardından yaralı olarak hastanelere sevk edilen işçilerin durumu hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şöyle konuştu:

"Bartın'da şu an takip edilen 3 hastamız var. Genel durumları iyi, solunum cihazına bağlı olan herhangi hastamız yok. Zannediyorum 2-3 gün içeisinde taburcu edebiliriz. Özellikle durumu ciddi olan 6 hastamızı ki, 5'i yanık hastası, 1 hastamız da karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle uçak ambulansla en geniş imkanları olan yanık merkezimize getirmiş olduk.

Demin hastalarımızı ziyaret ettim.Her biriyle ilgili değerlendirmelerini yaptık. Yakınlarına bilgi verdim. 6 hastamızın 5'i durumları ciddi. 5'i de solunum cihazına bağlı. Yanık yüzdeleri yüzde 65 ile 85 arası değişmekte. Bir hastamız dün nakli yapılırken hastanemize aldığımızda kalbinin durduğu ve canlandırmalarıyla geri dönen hastamızdı.Bugün düne göre biraz daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ciddiyetini korumayadevam ediyor.

Yanık hastalarının durumlarının ciddi olduğu, yani 5 hastanın, ilk dört günün kritik olduğunu, bütün arkadaşlarımızın merkezde, yoğun bakım ünitesinde ilgili branşlarla birlikte hassasiyetle takip ettiklerini söyleyebilirim. Yakınen takip ediyor, sayın Cumhurbaşkanımız da özellikle her hastamızı yakınen takip ediyor.

Bu anlamda bilgi almaktalar. Önümüzdeki 3-4 günün biraz daha yakın takiple seyirlerini görmemiz gerekecek. Hepimizin başı sağolsun, tekrar milletimizin başı sağolsun diyor, bir an önce vatandaşlarımızın şifa ile taburcu olmalarını diliyorum."